Linkuri accesibilitate

Primăria condusă de Piedone ar fi dat contracte de pază de milioane de euro firmei unui fost polițist condamnat pentru corupție - HotNews


Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, actual candidat PUSL pentru funcția de Primar General al Capitalei.
Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, actual candidat PUSL pentru funcția de Primar General al Capitalei.

Firma fostului polițist Ionel Tucmuruz, preluată de soția lui, a câștigat contracte de pază a școlilor și parcurilor din Sectorului 5 în valoare de 12 milioane de euro, arată o investigație HotNews. Tucmuruz e a fost condamnat pentru corupție și apare în fotografii de vacanță cu Nuțu Cămătaru.

Investigația HotNews descrie influența pe care fostul polițist Ionel Tucmuruz, apropiat al primarului Cristian Popescu Piedone, pare să o aibă în interiorul primăriei și posibile legături cu persoane interlope.

Firma Magic Star Security, controlată de soția fostului polițist, asigură acum paza în 55 de școli și licee și în 71 de parcuri, locuri de joacă și spații verzi. Contractele cele mai mari au fost câștigate după ce Cristian Popescu Piedone a fost ales primar.

Pe lângă contractul pentru paza școlilor și parcurilor din Sectorul 5, compania Magic Star Security, a primit și alte contracte importante, inclusiv unul în valoare de un milion de lei cu Direcția Generală Asistența Socială și Protecția Copilului Sector 5. Acesta a fost semnat după ce Piedone a fost eliberat din închisoare, notează jurnaliștii HotNews.

Firma soției lui Ionel Tucmuruz a primit și alte contracte cu instituții subordonate Primăriei Sectorului 5.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 refuză să ofere detalii despre relația dintre Piedone și Tucmuruz.

Firma de pază Magic Star Security a fost fondată în 5 noiembrie 2010 de către sora lui Ionel Tucmuruz, Marcela Tucmuruz (căsătorită Dinu) și de Alexandru Dumitru. În anul fondării, Tucmuruz era șef în Poliție.

În 2016, în firmă au intrat fostul polițist Ionel Tucmuruz și Andrei George Tănase, politician ALDE. Politicianul era ginerele lui Ionel Tucmuruz.

La finalul lui 2016, Ionel Tucmuruz a preluat toate acțiunile surorii și cumnatului său și a ajuns la 80% din acțiuni, cu restul de 20% deținute de ginere.

În 2018, a intrat în firmă și Constanța-Mădălina Tucmuruz, cea de-a doua soție a lui Tucmuruz. Ea va prelua toate acțiunile companiei de pază după condamnarea soțului.

HotNews notează că firma a prosperat de-a lungul anilor. Dacă în 2015 a înregistrat 3 milioane de lei cifră de afaceri și 400.000 lei profit, între 2020 și 2021 cifra de afaceri crește la aproximativ 10 milioane de lei. Profitul ajunge la 1,8 milioane de lei.

În prezent, fostul polițist Ionel Tucmuruz apare la evenimentele politice ale PUSL alături de Cristian Popescu Piedone, scrie HotNews care publică și fotografii doveditoare. Pe site-ul PUSL, Ionel Tucmuruz e prezentat drept secretar general adjunct al partidului. Oamenii din Primăria Sectorului 5 îl numesc pe Tucmuruz „consilier al primarului”.

De asemenea, în 2022, Tucmuruz a fondat o asociație alături de Marian Preda unul dintre cei mai apropiați directori ai lui Piedone. Acesta a lucrat la Primăria Sector 4 și acum e la Primăria Sector 5, unde este director general la societatea Amenajare Edilitară și Salubrizare SA

Polițist de meserie, Ionel Tucmuruz a fost în perioada 2010-2014 adjunct al Secției 14 din Capitală, scriu jurnaliștii HotNews.

Soția sa din acel moment, Tanța Luminița Tucmuruz, lucra la DGASPC Sector 4, al cărui primar era Cristian Popescu Piedone.

În 2021, Ionel Tucmuruz a fost surprins în imagini într-o vacanță în Egipt alături de Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, dar și de manelistul Vali Vijelie.

Ionel Tucmuruz a fost trimis în judecată în 2015, în calitate de adjunct al secției 14 de Poliție, pentru luare de mită, trafic de influență, iar în 2018 a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG