Linkuri accesibilitate

Primarul care și-a umilit fiica, sprijinit de filiala PNL Bistrița. Centrul s-a delimitat


Romania, Traian Ogâgău, primar Sângeorz Băi
Romania, Traian Ogâgău, primar Sângeorz Băi

Primarul Traian Ogâgău din Sângeorz-Băi a ajuns în centrul unui scandal național după ce a postat pe Facebook propriul abuz împotriva fiicei minore, cu un îndemn la educație prin violență. Fetița, aflată la vârsta prepubertății, a fost filmată de tată la perete, dezbrăcată, cu mâinile ridicate, pusă să promită că nu va mai fi obraznică și „fițoasă” și să repete după el o serie de auto-sancțiuni.

În ciuda faptului că și liderii de la centru și PNL Bistrița s-au delimitat de primarul Ogâgău și au afirmat că autorul abuzului nu este membru PNL și nici candidat liberal în alegerile locale, pe o pagină de Facebook intitulată PNL Sângeorz-Băi a apărut un mesaj de susținere pentru Traian Ogâgău.

Mesajul este însoțit de mai multe imagini în care se observă sprijinul filialei locale a PNL în campania pentru alegerile locale.

Pagina de Facebook a PNL Sângeorz-Băi este una cu vechime pe platformă care a promovat foarte des mesajele lui Traian Ogâgău, alături de mesaje de la Guvern, Ludovic Orban sau din campania lui Klaus Iohannis din 2019.

„Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal", transmitea joi filiala județeană a PNL.

„Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit. Partidul Național Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei. Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor și împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică”, se spune în comunicatul dat vineri de PNL și asumat de președintele organizației Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Traian Ogâgău este candidat independent în alegerile pentru un nou mandat de primar, dar PNL nu a înscris un candidat propriu pentru primărie, iar imaginile din campanie arată cum candidatura este asumată prin materialele de campanie în culorile liberalilor sau afișarea publică cu însemne liberale sau alături de candidații liberali la Consiliul Local.

Traian Ogâgău, 44 de ani, este la primul mandat în fruntea oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, din judeţul Bistriţa Năsăud. El are la activ două dosare penale, unul pentru conflict de interese, altul pentru refuzul de prelevare de probe în scopul testării alcoolemiei la volan.

În luna noiembrie a anului 2016, Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola, în timp ce afla la volan. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016, când, în urma unei acțiuni de control în trafic, Traian Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care este primar, arată presa locală.

Soluția pe scurt a fost dată recent de către Judecătoria Năsăud. Primarul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, dar și 80 de ore de muncă în folosul comunității, în propria primărie. Sentința nu este definitivă.

După apariția înregistrării, Inspectoratul de Poliție Județean s-a autosesizat și face cercetări in rem, adică nu cercetează persoane, ci fapte. De asemenea, înregistrarea a ajuns și la Direcția de protecție a copilului, a confirmat pentru presa locală directorul instituției, Crina Andreica. În cursul zilei de ieri a avut loc și o întâlnire cu fetița abuzată și cu mama ei, urmând ca fetița să primească consiliere psihologică. Într-o postare făcută în urmă cu câteva ore mama fetiței, divorțată de tatăl ei, spune că fiica ei nu este afectată și că tatăl ei este un părinte iubitor.

Primarul a reacționat pe pagina sa de Facebook, dând vina pe contracandidatul de la PSD și motivând că „viața personală este viață personală și nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii!”.

Joi seară, el a spus la o televiziune că e dreptul lui ca părinte să decidă cum să-și crească copilul și cum să-l „mustre”, folosind persoana întâi plural pentru a sugera astfel că ar fi o regulă recunoscută și acceptată de toată lumea.

XS
SM
MD
LG