Linkuri accesibilitate

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, spune că nu Gabriela Firea l-a invitat la București, după ce au apărut critici privind vizita sa


Ion Ceban a câștigat alegerile pentru primăria de Chișinău în fața lui Andrei Năstase și a Blocului pro-european ACUM
Ion Ceban a câștigat alegerile pentru primăria de Chișinău în fața lui Andrei Năstase și a Blocului pro-european ACUM

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, apropiat al președintelui Igor Dodon, a fost într-o vizită la București, unde s-a întâlnit cu primarii PSD de la sectoarele I și VI. Gabriela Firea îl felicitase cu ocazia câștigării alegerilor, însă, așa cum anunță edilul de la Chișinău, el nu a venit la invitația primarului de București.

Precizările lui Ceban apar după ce în mediul online, mai cu seamă pe facebook, au apărut critici la adresa Gabrielei Firea pentru relațiile pe care le promovează cu pro-rușii de la Chișinău.

Ion Ceban a câștigat alegerile recente pentru primăria Chișinău, după ce l-a învins în două tururi pe candidatul Blocului ACUM, pro-european, Andrei Năstase. Ceban este un apropiat al președintelui pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon. Ceban a reprezentant socialiștii în confruntarea electorală.

„Am participat la semnarea acordului de coooperare între Primăria sectorul 6 al municipiului București, cu pretura sectorului Buiucani al municipiului Chișinău. Datorită acordului, între cele două sectoare din București și Chișinău, va fi reabilitat parcul <Alunelul> din sectorul Buiucani cu suportul acordat de Primăria sectorului 6. Astfel, va fi construit un havuz, sistem de irigare, iluminat, instalat mobilier urban, amenajat teatru de vară și create spații de joacă pentru copii și terenuri de sport, dar și alte lucrări. Totodată, acordul prevede colaborări pe mai multe dimensiuni și în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experiență și derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului, schimburi interinstituționale în diverse domenii de competență”, a scris primarul Chișinăului, Ion Ceban, pe Facebook.

Ulterior, Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, căruia i-a mulțumit pentru proiectele implementate de România în Republica Moldova, „începând cu reparația grădinițelor, dar și altele în diverse domenii”.

Ceban a revenit și cu precizarea că a ajuns la București după ce a primit o scrisoare de felicitare după ce a câștiga alegerile pentru Primăria Chișinău, fără, însă, să fie stabilită o întrevedere cu primarul Bucureștiului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG