Linkuri accesibilitate

Primarul de la Sectorul 6 cere mărirea taxei de parcare în București


Ciprian Ciucu vrea ca din banii strânși prin creșterea tarifelor să fie construite noi locuri de parcare

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a solicitat Consiliului General să mărească taxa anuală de parcare în Capitală pentru ca autoritățile să poată construi noi locuri de parcare.

„Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări! Azi am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulți cer politici tolerante față de mașinile abandonate pe spațiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spațiul verde. Pe principiul, „mai întâi să facem parcări”. Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Taxa anuală, care acum variază între 60 și 80 de lei, ar trebui să fie de circa 100 euro (circa 490 de lei la cursul actual), a arătat Ciprian Ciucu într-un comentariu la postarea sa de pe Facebook.

Și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, ceruse la finalul anului trecut creșterea taxei anuale de parcare în Capitală. El a declarat în 18 decembrie 2020 că, în urma unor discuţii cu edilii de sector, dar şi cu primarul general al Capitalei, ar fi reieşit că aceştia susţin o creştere a taxei anuale pentru locurile de parcare din București, astfel încât prețul ar putea ajunge la 300 sau chiar la 600 de lei, potrivit Agerpres.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG