Linkuri accesibilitate

Primarul decedat din Deveselu a câștigat al treilea mandat


Ion Aliman, primarul decedat din Deveselu, felicitat de fostul ambasador al SUA în România, Hans Klemm, în noiembrie 2015
Ion Aliman, primarul decedat din Deveselu, felicitat de fostul ambasador al SUA în România, Hans Klemm, în noiembrie 2015

Ion Aliman, fost primar PSD al localității Deveselu (județul Olt) și candidat al social-democraților pentru un nou mandat, trecut la cele veșnice în urmă cu zece zile din cauza Covid-19, a câştigat alegerile locale de duminică.

Victoria postumă a lui Aliman nu e întâmplătoare și are legătură cu strategia PSD care i-a îndemnat pe alegători să-l voteze pe candidatul plecat dintre cei vii pentru a se putea organiza noi alegeri în localitate.

Aliman a avut și doi contracandidați vii, de la PMP și ALDE, care n-au avut nicio șansă în fața sa. El s-a lăsat pețit de PNL, pe care l-a părăsit în ultima clipă întorcându-se la PSD.

Până să moară, Aliman a fost în cărți pentru PNL, ținându-i pe liberali în șah până în ultima clipă, scrie presa locală. A făcut chiar și fotografii de campanie cu sigla PNL, numai că s-a răzgândit pe ultima sută de metri, când a cotit-o înapoi la PSD și a lăsat PNL fără candidat în localitate.

Din 1.600 de alegători care şi-ai exprimat votul, 1.020 l-au votat pe Aliman.

PSD a câștigat și Consiliul Local. Viceprimarul PSD va îndeplini, astfel, atribuţiile de primar până la organizarea alegerilor parţiale.

La începutul lunii septembrie, Ion Aliman (57 de ani), a fost diagnosticat cu COVID-19, iar pe 17 septembrie a murit într-un spital din Bucureşti. El fusese confirmat cu COVID-19 pe 4 septembrie, fiind internat la spitalul suport COVID din Caracal. Pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală, scrie Mediafax.

Apropiaţii primarului spun că după ce i s-au făcut toate analizele, a aflat că avea şi hepatită, potrivit ziarului Adevărul.

Ion Aliman a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a renunţat la marinărie şi a ajuns în fruntea comunei Deveselu.

În timpul mandatelor sale a fost operaţionalizată baza NATO de la Deveselu. Pentru localnici, venirea militarilor americani a însemnat realizarea de investiții de milioane de euro în dezvoltarea comunei.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG