Linkuri accesibilitate

Primarul Devei: Aparatul Real Time PCR a venit, dar nu cu toate componentele


Test pentru coronavirus
Test pentru coronavirus

Un aparat Real Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus a ajuns în Deva, unul din cele mai mari focare din țară, doar că nu poate fi folosit pentru că nu are toate componentele.

„Am discutat cu cei din conducerea CJ Hunedoara, a venit aparatul PCR, nu au venit toate componentele, mai durează câteva zile, maxim o săptămână. Au achitat din ce mi-au spus, contravaloarea sumei de bani pentru achiziționarea celuilalt Real Time PCR care va fi funcțional, din ce spuneau ei, undeva prin 25 aprilie”, a spus Florin Oancea, primarul Devei, care a fost și el infectat cu noul coronavirus, dar s-a vindecat, conform Mediafax.

Acesta a precizat că personalul de la laborator, din cadrul Spitalului Județean Deva a mers deja la Timișoara, pentru instruire, și urmează să lucreze efectiv pe aceste PCR-uri care vor fi funcționale.

Oancea a mai spus că miercuri va începe o anchetă epidemiologică la Spitalul din Deva pentru a se vedea cum s-a ajuns la numărul mare de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că la conducerea spitalului din Deva a fost pusă conducere militară, la fel ca și la conducerea Spitalului din Suceava.

La Spitalul din Deva sunt internați în prezent 118 pacienți, dintre care 85 au fost depistați pozitiv cu Covid 19.

Nelu Tătaru a arătat că toți medicii din Deva urmează să fie testați pentru a se depista dacă au contractat infecția, iar medicii care vor lucra în unitate vor sta în izolare în afara programului de muncă.

XS
SM
MD
LG