Linkuri accesibilitate

Primarul din Deveselu, deși decedat, apare încă pe buletinul de vot și poate fi reales


Ion Aliman (dreapta) alături de fostul ambasador american Hans Klemm

Localitatea Deveselu din județul Olt se confruntă cu o situație inedită pentru alegerile locale de duminică. Deși a decedat în urmă cu o săptămână, Ion Aliman apare în continuare pe buletinul de vot și ar putea fi declarat câștigător.

Contestațiile la biroul electoral privind păstrarea numelui său pe buletinul de vot au fost respinse.

Ion Aliman candida din partea PSD, iar PNL nu și-a înscris un alt candidat deoarece spera până în ultima clipă că va reuși să îl atragă pe Aliman în rândurile liberalilor. Acum, ambele partide au interesul ca, deși decedat, Ion Aliman să ia cele mai multe voturi pentru ca astfel alegerile să fie repetate.

În cursa mai sunt doar alți doi candidați, Nică Dumitru Manuel de la PMP și Păun Ion de la ALDE.

Ion Aliman a câștigat prima dată mandatul de primar de Deveselu în 2012 când a candidat din partea PP-DD. El a trecut la scurt timp la PSD, partid din partea căruia a fost reales în 2016.

În vârstă de 57 de ani, el a murit pe 17 septembrie după ce s-a infectat cu coronavirus.

Edilul din Deveselu a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie. Inițial a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din capitală. Ulterior, avea să afle că are și hepatită.

În timpul mandatelor sale a fost operaţionalizată Baza NATO de la Deveselu. Pentru localnici, venirea militarilor americani a însemnat milioane de euro investite în dezvoltarea comunei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG