Linkuri accesibilitate

Primarul Galațiului a amenințat un medic care s-a plâns de lipsa echipamentelor


Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu

În condițiile în care cadrele medicale sunt în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus, multe dintre ele devenind victime ale virusului, primarul orașului Galați a decis să amenințe un cadru medical care a semnalat o lipsă de echipamente de protecție.

Amintind de calitatea medicului de membru al unui partid politic al medicului care a atras atenția asupra lipsei de echipamente, edilul Ionuț Pucheanu a amenințat-o direct că ar putea începe evaluarea activității pe care a avut-o în vremea când era manager.

Dialogul integral semnalat în presa locală:

  • Realizatorul: Să revenim la problemele din spitalele gălățene. Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie ar avea nevoie (citește de pe o foaie) de dezinfectant pentru mâini, mănuși, ochelari, halate impermeabile ș.a.m.d. Aveți cunoștință (despre asta, n.n.), sunt rezolvate problemele?
  • Primarul: Din câte știu eu, ținând legătura cu doamna manager (Costinela Georgescu, n.n.), deocamdată sunt acoperiți. Dar, vedeți, informațiile astea vin tot de la PNL. Fosta manageriță, dacă pot să mă exprim așa… (și privește cu subînțeles, condescendent, n.n.)
  • R.: Fostul manager, e o doamnă (Anamaria Hărăbor, medic anestezist, n.n.), am înțeles…
  • P.: Permiteți-mi să mă exprim așa, cum am…, cum am hotărât să mă exprim, da?, este membru de vază a (sic!) PNL-ului. Da? În permanență, dumneaei e nemulțumită de ceea ce se întâmplă acum. Și eu n-aș vrea să intru într-o evaluare a mandatului dumneaei. N-aș vrea!… (dă din umeri, n.n.) Spre binele… multora. N-aș vrea… să vedem neajunsuri… Eu zic că-i mai bine să ne vedem… fiecare de… de propria… Să se ocupe de anestezii și să lase managementul cu… cu cei care-l au (sic!) și răspund în momentul de față.”

Nu mai puțin de 474 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus în România, conform datelor prezentate vineri de Institutul Național de Sănătate Publică, printre ele numărându-se și 7 medici și asistenți din Galați.

Conform bilanțului prezentat sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, din totalul 3.613 persoane infectate în România, 101 sunt în județul Galați.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG