Linkuri accesibilitate

Primarul PNL care a făcut sex cu minore traficate de un proxenet, exclus din PNL


Primarul din comuna Mogoșești Siret a recunoscut în instanță că a făcut sex cu minore, victime ale traficului
Primarul din comuna Mogoșești Siret a recunoscut în instanță că a făcut sex cu minore, victime ale traficului

La o săptămână de la izbucnirea scandalului legat de primarul PNL Damian Butnariu, din comuna Mogoșești Siret, conducerea filialei liberale de Iași a decis excluderea acestuia din partid, potrivit unor surse din partid.

În cadrul ședinței Biroului politic al PNL Iași, excluderea lui Butnariu a fost decisă cu 29 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă și un vot nul.

În acest interval, cei de la PNL nu au avut reacții publice față de faptele primarului.

Butnariu a recunoscut în instanță că a avut relații sexuale, chiar în sediul primăriei, cu două minore traficate de un proxenet local pentru 100 de lei.

Damian Butnariu a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale“ cu două fete, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului, scrie Ziarul de Iași.

Informaţia apare în dosarul în care mai mulţi proxeneţi periculoşi din acea zonă sunt judecaţi pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008.

Proxenetul furnizor, Adrian Buduroi, a fost condamnat la 15 ani de puşcărie şi obligat să dea statului banii primiți de la primar în schimbul serviciilor sexuale pe care cele două fete au fost forțate să le presteze. Deși în România prostituția nu este legalizată, iar în cazul de față nicidecum nu e vorba de prostituție, ci de răpire și de trafic de persoane și de întreținere de relații sexuale cu minori, de coruperea și de abuzarea lor, și nicidecum de servicii prestate legal de prostituate, plătite în consecință.

Una dintre fete fusese răpită din fața școlii cu puțin timp înainte să fie vândută pentru servicii sexuale primarului liberal iar după ce a fost abuzată de primar fata a încercat să se sinucidă, mai scrie publicația locală.

Primarul, lovit între timp de amnezie, pe care o invocă pentru a justifica faptul că nu-și mai amintește aproape nimic despre cele petrecute în urmă cu 13 ani, a pus pe seama anului electoral ceea ce el califică a fi un „atac mediatic” la adresa sa din partea celor care „tânjesc” la funcția sa.

El anunțase pe pagina sa de Facebook că se autosuspendă din funcția politică, nu și din cea administrativă, ca pentru a se achita de întreaga responsabilitate.

Despre participarea sa la comiterea unei infracțiuni soldate cu distrugerea vieții a două copile, primarul spunea că este „o poveste veche și încheiată în urmă cu 13 ani”, minimalizând participarea sa și prevalându-se de statutul neculpabil de martor în procesul de condamnare a rețelei de proxeneți.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG