Linkuri accesibilitate

Primarul PSD care l-a elogiat pe Ceaușescu, racolat de PNL. Promovat alături de Alexe și Chirica


Mihai Bălan, primarul din Bârnova

Primarul PSD al comunei ieșene Bârnova, Mihai Bălan, devenit celebru pentru elogiile aduse dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, a fost racolat de PNL și va candida pentru un nou mandat la Bârnova, prezența sa fiind vizibilă deja pe bannerele din județ alături de actualul ministru al Mediului, Costel Alexe, care va candida pe 27 septembrie la șefia consiliului județean și de Mihai Chirica, care mai vrea un mandat la primăria Iași.

„Este de nepermis ca la mai bine de 30 de ani de la prăbușirea regimului comunist din România reprezentanți ai unor formațiuni politice să încerce să denatureze istoria, să alimenteze falsuri istorice și să păteze, prin afirmațiile făcute în spațiul public, memoria celor care și-au pierdut viața sau au avut de suferit în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Astfel de reacții, precum cele ale reprezentantului PSD, sunt o ofensă adusă memoriei celor care au luptat, uneori cu prețul vieții, pentru apărarea valorilor democratice și a statului de drept. De asemenea, astfel de atitudini sunt o piedică majoră în fața progreselor făcute de statul român în ultimele decenii pentru ca acest capitol sumbru din istoria României să nu se mai repete. Având în vedere postarea primarului comunei Bârnova, îi solicităm pe această cale domnului Marcel Ciolacu, Președinte interimar al PSD, să ia măsuri urgente și ferme în vederea sancționării domnului Mihai Bălan”, a reacționat IICCMER într-un comunicat dat publicității după elogiul făcut de Bălan fostului dictator.

Ce a scris primarul PSD

„100 de ani de cand s-a nascut, si 29 de ani de cand v-ati bucurat ca a fost, de catre straini, asasinat! Odata cu el, in ZI Sfanta de Craciun a anului 1989, a fost impuscat intregul popor roman (numa' ca acesta nici acum nu intelege!).

Aprindeti-i o lumanare, macar! V-a facut scoli, spitale, sosele, metrou, locuinte, uzine, universitati, teatre, centre de cultura, hidrocentrale, gari, aeroporturi etc!

ACESTA ESTE CEL CARE...V-A FACUT OAMENI MARI:” - scrie primarul din Bârnova pe pagina „Ești din Barnova dacă...”.

Iar pentru conformitate cu textul, primarul a atașat un tablou al fostului dictator cu un tricolor agățat în ramă, tabloul nefiind unul virtual ci unul real, fotografiat pentru a putea fi postat pe Faceook.

La scurt timp, postarea a fost ștearsă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG