Linkuri accesibilitate

Primarul sectorului 3, amendat pentru că se plimba cu bicicleta în parc


Primarul PSD Robert Negoiță se plimba duminică prin parcul IOR, cu bicicleta.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, și prietena acestuia au fost amendați cu câte 10.000 de lei fiecare (circa 2.000 de euro), pentru că au încălcat restricțiile de deplasare impuse de ordonanțele militare, pentru a limita pandemia de coronavirus, conform Poliției Capitalei.

UPDATE Reacția lui Robert Negoiță, după ce a aflat că a fost amendat: „Nu a fost nici pe departe intenţia mea de a sfida, de a nu respecta legea sau de a vă minţi în vreun fel în legătură cu episodul de ieri. Eu chiar ieşisem sa inspectez Parcul IOR. Dar, din păcate, ideea nefericită de a îmbina utilul cu plăcutul într-o zi de sărbătoare, adică aceea de a o lua alături de mine pe prietena mea, a fost una neinspirată şi nepotrivită”.

Negoiță și prietena sa au fost filmați de o trecătoare, în timp ce se plimbau cu bicicletele în Parcul IOR din sectorul 3, duminică, de Paște.

Primarul a motivat ulterior că se afla în inspecție la obiectivele de lucrări publice desfășurate de primăria pe care o conduce.

„În administrația locală, nu ai niciodată liber. Dimpotrivă, trebuie să te folosești de fiecare “fereastră” pentru a rezolva și chestiuni pentru care nu ai avut timp. Azi am dat o tură completă în Parcul IOR, fiindcă nu reușisem de ceva timp să fac asta”, și-a motivat Negoiță tura cu bicicleta prin parc. El a susținut că în ceea ce par niște coșulețe de picnic se afla de fapt pâine uscată, pentru a hrăni păsările de pe lac.

Parcurile din București au fost închise pentru circulația cetățenilor, ca urmare a prevederilor ordonanțelor militare. Cetățenii pot să facă activități fizice, dar de scurtă durată și doar în jurul domiciliului.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG