Linkuri accesibilitate

Ogâgău, validat primar de instanță în ciuda condamnării definitive


România - Traian Ogâgău

Traian Ogâgău a fost validat joi de Judecătoria Năsăud în funcția de primar al Sângeorz-Băi, în ciuda condamnării sale definitive, la un an cu suspendare, primite în urmă cu trei zile la Curtea de Apel Cluj pentru că a refuzat să sufle în etilotest.

”Victorie! Mare victorie, dragii mei sângeorzeni! Dumnezeu lucrează prin oameni! Ce m-aș fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Vă mulțumesc din suflet încă odată tuturor pentru susținere și implicare! Am avut și am încredere în justiție!”, a postat Traian Ogâgău pe pagina sa de Facebook.

Instanța a respins totodată cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru și de PSD Bistrița-Năsăud prin președintele Radu Moldovan.

Conform legii, hotărârea poate fi atacată cu apel la Judecătoria Năsăud.

Instanța clujeană a respins luni apelul făcut de primar la sentinţa dată în luna iulie de Judecătoria Năsăud, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul de a sufla în etilotest și pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care ar trebui să urmeze un curs de legislaţie rutieră şi să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul primăriei pe care o conduce.

Traian Ogâgău a câştigat, în urmă cu două săptămâni al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a candidat ca independent.

În timpul campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu încă un dosar penal, pentru rele tratamente aplicate fiicei sale minore.

După condamnarea sa definitivă, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a emis ordinul de încetare a calității sale de primar.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG