Linkuri accesibilitate

Primarul Varșoviei îl felicită pe Nicușor Dan și se arată dispus să colaboreze


Polonia, primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski

Victoria lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei a generat reacții și în plan extern, iar unul din primii lideri politici care a trimis un mesaj de felicitare este primarul liberal al Varșoviei, Rafał Trzaskowski.

„Felicitări lui Nicușor Dan - noul primar ales al Bucureștiului. Îi doresc tot binele pe viitor și pentru provocările care îi vor apărea în cale. Sper că vom avea multe oportunități pentru a lucra împreună pentru un mai bun viitor pentru orașele noastre", a transmis primarul din Varșovia pe Facebook.

Un membru Platformei Civice de opoziție în Polonia, Rafał Trzaskowski a fost văzut drept o speranță în Uniunea Europeană când a candidat pentru alegerile prezidențiale împotriva președintelui conservator Andrzej Duda. El avea să piardă alegerile.

La nivelul Europei Centrale și de Est există deja o colaborare în primarii liberali din Varșovia, Bratislava, Praga și Budapesta. Ei au format un așa numit club prin care își unesc forțele pentru a cere o mare mare independență financiară și pentru a se opune creșterii populismului în regiune.

Mesajul transmis de Rafal Trzaskowski poate fi văzut și drept o dorință de apropiere și un semnal pentru o viitoare colaborare cu noul primar al Bucureștiului.

XS
SM
MD
LG