Linkuri accesibilitate

Primarul Varșoviei îl felicită pe Nicușor Dan și se arată dispus să colaboreze


Polonia, primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski
Polonia, primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski

Victoria lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei a generat reacții și în plan extern, iar unul din primii lideri politici care a trimis un mesaj de felicitare este primarul liberal al Varșoviei, Rafał Trzaskowski.

„Felicitări lui Nicușor Dan - noul primar ales al Bucureștiului. Îi doresc tot binele pe viitor și pentru provocările care îi vor apărea în cale. Sper că vom avea multe oportunități pentru a lucra împreună pentru un mai bun viitor pentru orașele noastre", a transmis primarul din Varșovia pe Facebook.

Un membru Platformei Civice de opoziție în Polonia, Rafał Trzaskowski a fost văzut drept o speranță în Uniunea Europeană când a candidat pentru alegerile prezidențiale împotriva președintelui conservator Andrzej Duda. El avea să piardă alegerile.

La nivelul Europei Centrale și de Est există deja o colaborare în primarii liberali din Varșovia, Bratislava, Praga și Budapesta. Ei au format un așa numit club prin care își unesc forțele pentru a cere o mare mare independență financiară și pentru a se opune creșterii populismului în regiune.

Mesajul transmis de Rafal Trzaskowski poate fi văzut și drept o dorință de apropiere și un semnal pentru o viitoare colaborare cu noul primar al Bucureștiului.

XS
SM
MD
LG