Linkuri accesibilitate

Primele măsuri de relaxare intră în vigoare în București


Restaurantele din București vor putea funcționa la o capacitate de 30%
Restaurantele din București vor putea funcționa la o capacitate de 30%

Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se redeschid de luni, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate, ca urmare a deciziei în acest sens adoptate, vineri, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Deciziile au intrat în vigoare ca urmare a scăderii, săptămâna trecută, a incidenței cumulative în București la sub 3 cazuri la mia de locuri. Duminică, rata de incidență în București era de 2,37, în scădere pentru a cincea zi consecutiv sub pragul de scenariu roșu.

Bucureștiul se afla în scenariul roșu din 20 octombrie 2020 și a ajuns și la o incidență de 7 cazuri la mia de locuitori.

Operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se va permite funcţionarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul orar 6:00 - 21:00. Și magazinele rămân deschise tot până la ora 21:00, în condițiile în care restricțiile de circulație pe timp de noapte se mențin la nivel național între orele 23:00 și 5:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6:00 - 23:00.

Dacă se va observa că începe o creștere, această măsură poate să fie inversată și să fie închis totul peste tot. Și cu tulpină nouă, și cu cea veche regulile sunt aceleași: mască, distanțare, limitarea deplasărilor. Dacă se va întâmpla să vedem că situația nu mai e controlabilă cu aceste incidențe stabilite anul trecut, se poate modifica hotărârea de guvern”, spunea Raed Arafat, vineri.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a atras atenţia că a cerut organelor în drept să intensifice controalele pentru a se asigura că normele în vigoare sunt respectate şi a cerut bucureştenilor prudenţă în continuare, mai ales în condițiile în care există tot mai multe indicii în privința unei răspândiri comunitare a noii tulpini de coronavirus, identificată prima dată în Marea Britanie, care este mult mai infecțioasă.

XS
SM
MD
LG