Linkuri accesibilitate

Primele spectacole-experiment în România. Participă persoanele vaccinate


Primul concert de amploare din Spania de la începutul pandemiei până acum a avut loc în 27 martie 2021, la Barcelona.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că la București vor avea loc luna aceasta primele spectacole – experiment pentru testarea variantelor de reluare a activităților ce implică participarea unor grupuri numeroase de persoane.

Prefectul a precizat, la Digi 24, că în weekendul 14-15 mai, împreună cu Ministerul Culturii, vor fi organizate spectacole experiment, un fel de programe-pilot, la Opera Română și la Teatrul Național din București. Spectacolele vor avea loc cu sala aproape plină, nu la capacitate de 30%, cu condiția ca participanții să fie vaccinați anti-COVID.

Alin Stoica a anunțat și că vor fi deschise, în următoarele zile, centre de vaccinare drive-thru în toate sectoarele Capitalei. El a mai spus că dacă s-ar menține ritmul de descreștere a ratei de infectare în Capitală, sunt speranțe că în luna mai să se ajungă la 1,5 la mie rată de infectare și atunci să se poată lua și alte măsuri de relaxare.

Există, din păcate, și scenarii mai puțin optimiste. Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă de minivacanță și de acolo am putea să avem niște efecte negative peste două săptămâni," a avertizat prefectul Capitalei.

Alin Stoica a reiterat că prioritatea autorităților este vaccinarea în ritm alert a cât mai multor persoane.

XS
SM
MD
LG