Linkuri accesibilitate

Primul britanic decedat din cauza COVID-19. Era pasager pe Diamond Princess


 Nava de croazieră Diamond Princess se află în apropiere de Tokyo de la începutul lunii februarie, când a fost depistat cu noul coronavirus un pasager din Hong Kong
Nava de croazieră Diamond Princess se află în apropiere de Tokyo de la începutul lunii februarie, când a fost depistat cu noul coronavirus un pasager din Hong Kong

Un bărbat britanic care a fost plasat în carantină la bordul Diamond Princess, nava de croazieră din apele teritoriale japoneze, a murit din cauza coronavirusului, transmite The Guardian.

Ministerul japonez al sănătății a făcut anunțul care nu a fost, însă, confirmat de autoritățile britanice, mai ales că bărbatul se pare că nu locuia în Marea Britanie.

Bărbatul este al șaselea pasager decedat de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Nava fusese pusă în carantină în largul coastei Japoniei.

Este primul britanic care a murit din cauza coronavirusului, cunoscut și sub numele de Covid-19.

Nava de croazieră Diamond Princess se află în apropiere de Tokyo de la începutul lunii februarie, când a fost depistat cu noul coronavirus un pasager din Hong Kong.

Înaintea britanicului, la bordul Diamond Princess, și-a pierdut viața o femeie de 70 de ani, tot din cauza coronavirusului. La bord, au fost confirmate 600 de cazuri de coronavirus.

În Marea Britanie, 19 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, care include și Țara Galilor.

Ministerul japonez nu a furnizat nici numele și nici vârsa celui decedat.

Ministerul de Externe britanic a anunțat că este la curent cu informația dar că nu poate confirma decesul.

17 români s-au aflat la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, dintre care doi turiști și 15 membri ai echipajului.

Şase dintre ei au fost repatriaţi pe 22 februarie.

Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo, transmite Grupul de comunicare strategică. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună.

XS
SM
MD
LG