Linkuri accesibilitate

Primul caz de coronavirus în Ucraina: pacientul s-a întors din Italia prin România


Viktor Lyashko, epidemiolog șef al Ucrainei

Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus.

Potrivit ministrului ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat sâmbătă în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

„Pe 26 februarie, bărbatul s-a întors în ţară după ce a trecut printr-un aeroport românesc. Temperatura lui a fost măsurată pe aeroportul românesc, bărbatul avea temperatura normală. După aceea, s-a întors în regiunea Cernăuţi prin punctul de intrare la frontiera de stat în Ucraina", a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Sănătăţii, Viktor Lyashko.

În Cernăuţi, bărbatului i s-a luat din nou temperatura, a completat un chestionar şi a fost sfătuit să intre în autoizolare, deoarece călătorise în ţări în care au fost raportate cazuri de coronavirus.

„Familia care a călătorit s-a autoizolat şi, la 2 zile de la autoizolare, bărbatul a avut simptome care indicau că poate apărea o infecţie cu coronavirus”, a explicat Viktor Lyashko.

Bărbatul este internat în prezent la un spital de boli infecţioase.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia de coronavirus are un ritm de răspândire mai rapid în afara Chinei decât în interiorul ei.

Numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus se ridică la 90.914, dintre care 3.116 de decese, în 76 de țări și teritorii, potrivit unui bilanț făcut de AFP, pe baza informațiilor oficiale.

În România, 42 de persoane sunt în carantină instituționalizată, iar 9.431 se află în monitorizare la domiciliu.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG