Linkuri accesibilitate

Principalii candidați din București și-au depus candidaturile. Ce arată ultimul sondaj


Alegeri. Dan Perjovschi.
Alegeri. Dan Perjovschi.

Cursa pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector începe oficial, după ce duminică și-au înregistrat candidaturile principalii concurenți.

Un sondaj realizat de Cult Market Research, la comanda fundației Konrad Adenauer, în perioada 23 iulie-7 august, arată că 35% dintre alegători l-ar vota pe Nicușor Dan la primăria Capitalei, 30% pe Gabriela Firea și 5% ar alege un alt candidat.

Dacă sunt eliminați din calcul cei nehotărâți (18%) și cei care spun că nu merg la vot (12%), atunci scorul lui Nicușor Dan ar avea 50%, Gabriela Firea 42%, iar Traian Băsescu 5%.

Fostul președinte Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru primăria Capitalei, din partea PMP. El susține că va obține peste 30% din voturi, deși sondajele îl creditează cu un scor care variază între 5% și 16%.

„PMP va rămâne loial alianţei cu PNL, chiar dacă au determinat intrarea mea în această cursă, pur şi simplu ne-au umilit. Şase luni de când s-a convenit susţinerea Guvernului. Ne-au spus că mergem în alianţă la Bucureşti şi cu o săptămână înainte ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă, nici măcar ca şi comportament. Dar asta nu înseamnă că noi nu ne vom ţine cuvântul de a-i susţine până la ultimul vot”, a declarat duminică Băsescu, conform Agerpres.

PNL și USR-PLUS și-au înscris și ei candidații susținuți în comun la primăriile de sector. Nicușor Dan, candidatul susținut la comun pentru Primăria Capitalei, și-a depus și el candidatura în jurul orei 18.00.

S-au înscris în cursă duminică Ciprian Ciucu pentru primăria sectorului 6, Radu Mihaiu pentru sectorul 2, Adrian Moraru pentru sectorul 3 și Simona Spătaru pentru sectorul 4.

Gabriela Firea și-a depus și ea candidatura pentru al doilea mandat la Primăria Capitalei, din partea PSD.

Duminică seara, PSD își lansează oficial candidații pentru alegerile locale din București: primarul general Gabriela Firea, candidatul la Primăria Sectorului 1 - Daniel Tudorache, candidatul la Primăria Sectorului 2 - Dan Cristian Popescu, candidatul la Primăria Sectorului 3 - Aurelian Bădulescu, candidatul la Primăria Sectorului 4 - Daniel Băluţă, candidatul la Primăria Sectorului 5 - Daniel Florea şi candidatul la Primăria Sectorului 6 - Gabriel Mutu.

La eveniment participă preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și secretarul general interimar Paul Stănescu.

XS
SM
MD
LG