Linkuri accesibilitate

Principalul consilier medical din Franța: Noile tulpini echivalează cu o nouă pandemie


Franța este nevoită să implementeze un al treilea lockdown național pentru a limita răspândirea virusului
Franța este nevoită să implementeze un al treilea lockdown național pentru a limita răspândirea virusului

Principalul consilier medical din Franța, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că probabil va fi nevoie de un al treilea lockdown național pentru a combate coronavirusul din țară, descriind noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”, conform BBC.

Delfraissy a cerut acțiuni rapide ale guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului.

Prof Delfraissy a spus că datele arată că noua variantă mai transmisibilă detectată în Regatul Unit reprezintă acum între 7-9% din cazuri în unele regiuni franceze și va fi greu de oprit.

El a spus că țara se află într-o situație mai bună decât altele din Europa, dar a descris noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”.

„Fără reglementări mai stricte, ne vom găsi într-o situație extrem de dificilă de la mijlocul lunii martie", a avertizat consilierul într-un interviu acordat televiziunii BFM.

Franţa, ţară cu o populaţie de circa 67 de milioane de locuitori, a raportat duminică 18.436 de noi cazuri de COVID-19 şi 72 de decese asociate acestei boli. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi este în prezent de 26.393, dintre care 2.965 sunt la terapie intensivă.

Pe 16 ianuarie guvernul de la Paris a devansat, de la ora 18:00, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte. Între timp, media zilnică a noilor cazuri de COVID-19 a crescut de la circa 18.000 la aproximativ 20.000.

Numărul deceselor provocate de virus a depășit 73.000 duminică în Franța.

XS
SM
MD
LG