Linkuri accesibilitate

Principalul suspect al atacului din Paris și-a recunoscut faptele


Securitatea a fost sporită în Paris după producerea atacului

Principalul suspect al atacului de vineri de lângă fostul sediu al revistei Charilie Hebdo din Paris și-a recunoscut faptele. El a rănit grav două persoane pe care le-a înjunghiat cu un satâr.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 18 ani născut în Pakistan şi sosit în Franţa în 2017, „îşi asumă fapta pe care o plasează în contextul republicării caricaturilor (cu profetul Mohamed de către Charlie Hebdo, n.red.), pe care nu a suportat-o'', potrivit unor surse citate de AFP.

Un al doilea suspect care a fost reținut la câteva minute după atac a fost eliberat după ce procurorii nu au reușit să stabilească relația sa cu atacatorul. El nu are nicio acuzație pe numele său, potrivit surselor citate de Reuters.

În schimb, a fost arestat sâmbătă un alt bărbat care a fost coleg de cameră cu atacatorul într-un hotel din nordul Parisului.

În arestul poliţiei franceze se află în prezent şapte persoane care sunt acuzate de legături cu autorul faptelor de vineri din Paris.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed.

Atacul vine la trei săptămâni după începerea procesului a 14 persoane cu legături cu militanții islamiști care au atacat redacția Charlie Hebdo în ianuarie 2015 și au ucis 12 persoane. Motivul atacului terorist a fost legat tot de caricaturile cu profetul Mahomed publicate de revistă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG