Linkuri accesibilitate

Prințesa de Wales spune că a terminat chimioterapia


 Catherine a dezvăluit în martie că a fost supusă unui tratament pentru cancer.
Catherine a dezvăluit în martie că a fost supusă unui tratament pentru cancer.

Prințesa de Wales a povestit cu ușurare despre finalizarea chimioterapiei într-un videoclip lansat de Palatul Kensington.

Catherine a dezvăluit în martie că a fost supusă unui tratament pentru cancer și a ieșit din atenția publică o mare parte a acestui an.

Ea ar putea avea câteva ieșiri publice în acest an, care ar putea include evenimente de comemorare în noiembrie și concertul anual de colinde de Crăciun.

Într-un mesaj video emoționant, ea a spus că a fost un an „incredibil de dur” și „că viața așa cum o cunoști se poate schimba într-o clipă”, transmite BBC.

Mesajul prințesei este unul pozitiv, dar mai are un drum lung de parcurs.

Palatul Kensington a transmis că în acest stadiu nu este posibil să se spună că nu este bolnavă de cancer.

Prințesa a descris „apele furtunoase” din experiența ei cu cancerul ca fiind „complexe, înfricoșătoare și imprevizibile”.

„Cu umilință, te aduce față în față cu propriile tale vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai mai gândit până acum și, odată cu asta, o nouă perspectivă asupra tuturor”, spune prințesa, într-un videoclip neobișnuit de personal filmat luna trecută în Norfolk.

Videoclipul, filmat în culori de toamnă, sugerează cât de încântată este că a încheiat această etapă a tratamentului.

„Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot decât să vă spun ce ușurare este să am terminat în sfârșit tratamentul cu chimioterapie”, spune ea.

Surse de la palat spun că mai are un drum lung până la o refacere completă și că prințesa își va pune sănătatea în centrul atenției în următoarele câteva luni.

„Drumul meu către vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine”, a spus ea.

Catherine a spus că, în ciuda vremurilor grele, experiența aceasta i-a oferit „un sentiment reînnoit de speranță și de apreciere a vieții”.

Problemele ei de sănătate au început în ianuarie când se afla în spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală.

Un diagnostic de cancer a fost apoi dezvăluit de prințesă în martie, cu un mesaj video în care spunea că urmează un tratament și că va avea nevoie de intimitate în timp ce se va recupera.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG