Linkuri accesibilitate

Pro România, lansare de candidați la europarlamentare cu sabia scoasă la Dragnea


 Victor Ponta lansează candidații Pro România la algerile europarlamentare.
Victor Ponta lansează candidații Pro România la algerile europarlamentare.

Filmul de început transmis pe ecranul sălii în care s-a desfășurat lansarea a fost axat pe gafele și ieșirile în peisaj ale lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Celebrele imagini cu liderul PSD invitând un ziarist în baie sau cele cu premierul spunând că preferă să citească de pe ”hârtiuțe” decât să vorbească liber și să spună prostii, au fost răsplătite cu aplauzele entuziaste ale asistenței.

Discursul lui Ponta nu a stârnit însă o emoție de aceeași anvergură.

„Niciun lider politic nu-şi târăşte partidul şi echipa pentru problemele personale. Niciun lider politic adevărat nu-şi ia echipa cu el la tribunal. Niciodată nu voi fi pentru dumneavostră o povară, o ruşine şi o jenă, nu o să vă iau niciodată să mă apăraţi pentru problemele mele personale", a punctat Victor Ponta, dând astfel dovadă de binecuvântată amnezie. Pe când era premier a folosit partidul și instituțiile statului ca să-l scape de acuza că și-a plagiat, metoda copy paste, teza de doctorat. Lucru pe care nu-l admite nici acum, deși spune că s-a metamorfozat și și-a înțeles greșile. Cum ar fi, de exemplu, organizarea acelui mega-miting pe stadionul Lia Manoliu din București.

Desigur, tema prediclectă a fost tot cea a corupției și hoției PSD.

„Nu am văzut niciodată ca în 2019 mai multă corupţie instituţionalizată. Acum se fură cu ordonanţa de urgenţă, se fură cu hotărârea de guvern şi se fură fără frică pentru că cei care o fac ştiu că o să vină o ordonanţă, o să vină Curtea Constituţională, o să rezolve cineva”, a mai spus fostul premier.

Ponta a declarat că va vota ”da” la referendum dacă întrebările se vor referi la interdicția condamnaților penal de a mai ocupa funcții publice și la interdicția ordonanțelor de urgență în ­­domeniul justiției.

Corina Crețu: Guvernul minte cu nerușinare

Comisarul European Corina Crețu, a doua pe listele la europarlamentare, a vorbit iarăși de fondurile europene pe care cabinetul Dăncilă nu reușește să le atragă pentru a face proiecte, banii care rămân necheltuiți.

Guvernul minte cu ”nerușinare” când spune că CE blochează proiecte, în condițiile în carre blocajul e cauzat de ”birocația și corupția” din România, a spus Crețu.

"Imi pare rău că se minte cu nerușinare și se spune că eu și noi la Comisia Europeană blocăm proiecte pe care nu le avem. Noi mai avem în analiză patru proiecte de apă și canalizare și de aceea am spus totdeauna că avem nevoie de proiecte noi. În fiecare țară, pentru un euro sunt programați trei euro, noi avem bani necheltuiți și nu avem proiecte" a spus comisarul european.

Criticată a fost și lipsa proiectelor pentru promisele spitale regionale și pentru autostrăzi, sau a proiectelor pentru comunitățile mici. ”Văzând tot acest dezastru, toate aceste posibilități și șanse pierdute, ne-am dat cu toții seama că acest partid este deturnat de către actuala conducere, un partid care nu mai are nicio legătură cu dorințele electoratului său”.

Victor Ponta, deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Corina Creţu, Mihai Tudose, Iurie Leancă, Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu. În total sunt 33 de candidaţi, dar Pro România, cotată în sondaje cu scoruri între 9 și 12% nu poater spera decât la maximum 4 locuri.

XS
SM
MD
LG