Linkuri accesibilitate

Problemele la coloană ale lui Liviu Dragnea paralizează activitatea PSD. La Înalta Curte, procesul nu s-a amânat


Liviu Dragnea ar putea fi operat de hernie de disc, timp în care PSD amână toate deciziile
Liviu Dragnea ar putea fi operat de hernie de disc, timp în care PSD amână toate deciziile

Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților către colegul său de partid Florin Iordache și este posibil să fie operat în următoarele zile.

Toate deciziile pe care PSD urma să le ia s-au amânat până când Liviu Dragnea se reîntoarce la partid. Între ele se află validarea listelor de candidați social-democrați la alegerile europene, care trebuia să se petreacă zilele acestea. De asemenea, și discuția în partid privind nemulțumirile la adresa lui Tudorel Toader, ministrul Justiției, s-a amânat. Liderii social-democrați au decis, totuși ca PSD să voteze împotrivă atât la moțiunea simplă împotriva Justiției, cât și la împotriva ministrului de Finanțe, Orlando Teodorovici.

Social-democrații spun că nu pot da curs unor moțiuni care sunt inițiate de opoziție, însă, potrivit unor surse din partid, discuția despre nemulțumirile la adresa lui Tudorel Toader se va ține în cadrul unui Comitet Executiv al PSD.

Liviu Dragnea a stârnit suspiciuni legate de gravitatea herniei de disc pe care au invocat-o apropiații săi, în numele cărora a vorbit Codrin Ștefănescu. Asta, pentru că luni era așteptat la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru audieri, în cadrul apelului la condamnarea la închisoare cu executare pe care liderul social-democrat a primit-o în primă instanță în dosarul angajărilor fictive. Dragnea a fost suspectat că încearcă să amâne procesul. Însă, luni, la Înalta Curte, audierile s-au petrecut și fără Liviu Dragnea. Avocații liderului PSD au prezentat documente care atestă că este internat în spital și au reclamat faptul că în primă instanță completul de judecată nu a fost legal constituit, potrivit deciziei Curții Constituționale.

De asemenea, și avocații altor părți din proces, între care cel al Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, au spus că în completul de primă instanță au existat judecători nespecializați pe fapte de corupție.

Audierile din dosarul angajărilor fictive s-au derulat în instanță cu martori pro și martori contra lui Liviu Dragnea. Cinci martori au fost audiați de instanță de la termenul la care Liviu Dragnea a lipsit. Din depozițiile acestora a reieșit că ambele angajate de la Protecția Copilului, care nu se prezentau la serviciu, ci lucrau la sediul PSD Teleorman, au fost și înaintate în grad profesional la locul de muncă fictiv.

Procesul lui Liviu Dragnea continuă în aprilie, la mijlocul lunii fiind chemați procurorii și avocații să prezinte concluziile de fond în proces. Tot atunci este programată și audierea liderului social-democrat.

XS
SM
MD
LG