Linkuri accesibilitate

Procedură specială la votul de învestire a guvernului, cu test de coronavirus înainte


Birourile permanente reunite ale parlamentului au stabilit procedura prin care se va face învestirea guvernului Orban, vineri, la parlament, în condițiile speciale ale crizei coronavirusului. Parlamentarii vor purta măști și mănuși, vor intra pe un culoar dezinfectat, apoi vor face testul de coronavirus și abia apoi vor face audieri. Votul se va da în aceeași zi. Accesul în sala de vot se va face individual.

Desfășurătorul procedurii de învestitură a Guvernului
de vineri, 14 martie 2020

Accesul parlamentarilor se va face pe un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil;

  • Ora 08.00,până la finalizare: Efectuarea testelor pentru coronavirus;
  • Ora 09.00-11.00: Audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru;
  • Ora 11.00- până la finalizare: Ședință de plen reunit cu vot;
  • Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu (sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), după următoarea procedură:
    • Prima Cameră la vot este Senatul României. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul în sala de vot se va efectua individual. În sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot.

Presa nu va avea acces în parlament. De asemenea, se va modifica regulamentul ședințelor comune, pentru ca în situații excepționale să se poată vota și online, a anunțat la Digi 24 Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

XS
SM
MD
LG