Linkuri accesibilitate

Procesul lui Donald Trump continuă în Senatul SUA. Noi acuzații


Fostul consilier pentru Securitate Națională al președintelui american, John Bolton, a scris o carte care ar conține dovezi împotriva lui Donald Trump
Fostul consilier pentru Securitate Națională al președintelui american, John Bolton, a scris o carte care ar conține dovezi împotriva lui Donald Trump

Fostul consilier pentru securitate națională, John Bolton, ar publica într-un manuscris al cărții sale dovezi că președintele Donald Trump ar fi declarat, în luna august, că dorește să mențină blocarea ajutorului militar acordat Ucrainei până când oficialii ucraineni vor ajuta cu investigarea rivalilor politici, inclusiv a fostului vicepreședinte Joe Biden.

Informația a fost publicată de New York Times pe 26 ianuarie.

Donald Trump a postat, luni dimineața, o serie de mesaje pe Twitter, în care respinge acuzațiile.

„NICIODATĂ nu i-am spus lui John Bolton că ajutorul acordat Ucrainei a fost legat de investigații asupra democraților, inclusiv a familiei Biden. (…) Dacă John Bolton a spus acest lucru, a fost doar ca să vândă o carte”, a scris Trump.

Președintele american susține că John Bolton nu s-ar fi plans niciodată de acest lucru până când a plecat din funcție și invocă declarații ale președintelui ucrainean Zelensky și ale ministrul de externe al Ucrainei care „au spus că nu există presiuni și nu există probleme”.

„(…) am eliberat ajutorul militar în Ucraina fără nicio condiție sau investigație - și cu mult înainte de termen (…)Administrația mea a făcut mult mai mult decât Administrația anterioară”, mai scrie Trump.

John Bolton a părăsit Casa Albă, în urma unor dezacorduri avute cu președintele, în septembrie 2019, cu o zi înainte ca Trump să elibereze, până la urmă, cele 391 de milioane de dolari ca ajutor militar.

Democrații încearcă acum, din nou, să îl aducă la audieri în Senat pe John Bolton pentru a depune mărturie în procesul de demitere a președintelui, anunță BBC.

Donald Trump a declarat săptămâna trecută că nu dorește ca Bolton să depună mărturie.

Procesul de inculpare a președintelui american va fi reluat luni la prânz în Senatul SUA.

Avocații lui Trump au declarat, pe 25 ianuarie, că nu există nicio dovadă că a legat ajutorul Ucrainei de investigarea lui Biden. Ei au susţinut că eforturile Partidului Democrat de a-l destitui pe preşedinte ar crea un precedent "foarte, foarte periculos" într-un an electoral, potrivit Reuters.

Donald Trump este acuzat de abuz în serviciu și obstrucționare a Congresului.

XS
SM
MD
LG