Linkuri accesibilitate

Anchetă în Bulgaria după explozia unei bombe: Procurorul-șef al țării, ținta unei tentative de asasinat


Ivan Geshev, procurorul-șef al Bulgariei, imagine de arhivă.
Ivan Geshev, procurorul-șef al Bulgariei, imagine de arhivă.

O anchetă a fost lansată în Bulgaria cu privire la o explozie care părea să-l vizeze pe Ivan Geshev, procurorul-șef al țării, transmite serviciul bulgar al RFE/RL.

Oficialul bulgar călătorea luni într-o coloană de mașini, de la Sofia la Samokov, iar la orele prânzului o bombă a explodat în faţa autovehiculelor.

Ancheta a fost anunțată de adjunctul lui Geshev, Borislav Sarafov, care a descris explozia ca fiind „extrem de puternică” și a declarat că dispozitivul exploziv a fost menit să ucidă, nu să intimideze.

Nu au existat răniți în urma exploziei, despre care martorii oculari au declarat că a declanșat un incendiu și a lăsat un crater de aproximativ 3 metri lățime.

Ofițerii Ministerului de Interne într-o intersecție dintre satele Belchin și Relovo, Samokov, Bulgaria, 1 mai 2023.
Ofițerii Ministerului de Interne într-o intersecție dintre satele Belchin și Relovo, Samokov, Bulgaria, 1 mai 2023.

Borislav Sarafov a declarat că explozia a fost „pregătită în mod profesionist și bine executată”.

El a spus că Ivan Geshev călătorea în mașină cu familia sa când a explodat bomba.

„Noroc că am schimbat mașina în ultimul moment. Bine că nu au omorât pe cineva. Îmi fac griji pentru copii, au fost foarte speriați”, a spus Geshev pentru publicația „Epicentru”.

Televiziunea națională din Bulgaria, citată de agenția de presă Novinite, a relatat ulterior că un al doilea dispozitiv exploziv a fost găsit de-a lungul traseului pe care urma să-l parcurgă coloana de mașini în drumul spre Turcia.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG