Linkuri accesibilitate

Procurorii DNA fac percheziții la sediul PSD Arad. Deputatul Florin Tripa, audiat de procurorii DNA


Sigla DNA, sediul central
Sigla DNA, sediul central

Procurorii DNA din Serviciul Teritorial Timișoara cercetează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice“, precizează DNA.

DNA susține că procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Potrivit presei locale, perchezițiile au loc la sediul PSD Arad și la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara

În anchetă ar fi vizați deputații PSD de Arad Florin Tripa și Dorel Căprar, senatorul PSD de Caraș-Severin Ioan Chisăliță și un consilier județean al PSD, Cristian Ispravnic, șef al DRDP Timișoara.

Potrivit site-ului de investigații Pressalert, cercetările au început în urmă cu nouă luni, punctul de plecare fiind o informație despre mita care se încasa la cântarul de la vama Nădlac 2, unde sunt controlate toate TIR-urile care ies din țară.

Surse din cadrul PSD Arad au declarat, pentru Agerpres, că la sediul formaţiunii se aflau procurorii DNA încă de la ora 8,00, când au ajuns secretarele. Ei au cerut o serie de documente şi verifică sistemele informatice.

Articolul 72 din Constituție prevede că “deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor“.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG