Linkuri accesibilitate

Procurorul democrat Jamie Raskin îi cere lui Trump să depună mărturie sub jurământ


Donald Trump, fostul președinte al SUA, este primul lider de la Casa Albă care a fost pus sub acuzare de două ori

Procurorul democrat Jamie Raskin i-a cerut joi fostului preşedinte american Donald Trump ''să depună mărturie sub jurământ'' cu privire la ''atitudinea sa în ziua de 6 ianuarie'', când susţinători ai săi au atacat Capitoliul, scrie Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

''Propunem ca mărturia dumneavoastră, care va include desigur şi un containterogatoriu, să aibă loc între luni 8 şi joi 11 februarie'', a scris procurorul democrat într-un mesaj adresat lui Donald Trump.

Pe 9 februarie, procesul fostului președinte Donald Trump urmează să înceapă. Acesta este acuzat de „incitare la insurecţie” urmează să înceapă la 9 februarie.

Acţiunile lui Donald Trump înainte de asaltul din 6 ianuarie asupra Congresului reprezintă "un act de trădare de o amploare istorică", susţin procurorii democraţi din Camera Reprezentanţilor în procesul de punere sub acuzare a fostului preşedinte american, notează AFP.

Donal Trump este primul președinte din istoria SUA care se confruntă cu un al doilea impeachment. El este acuzat că a încurajat mii de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi.

XS
SM
MD
LG