Linkuri accesibilitate

Procurorul general al SUA nu a găsit nicio dovadă privind fraude pe scară largă în alegerile prezidențiale


William Barr și Donald Trump
William Barr și Donald Trump

Departamentul de Justiție al Statelor Unite nu a descoperit probe privind o fraudă pe scară largă care să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, a arătat procurorul general William Barr.

Anunțul, făcut într-un interviu pentru Associated Press, vine de la unul din cei mai loiali oameni ai președintelui în funcție și contrazice acuzațiile lansate de Trump și echipa sa de avocați ca parte în cadrul eforturile de întoarcere a rezultate care îl declară pe Joe Biden viitor președinte.

Barr a arătat că procurorii americani și agenții FBI au urmărit sesizări și informații specifice, dar nu au găsit nicio probă care să schimbe rezultatul alegerilor.

El a citat în cadrul interviului o acuzație lansată de Trump și echipa sa conform căreia mașinile de vot erau programate să distorsioneze rezultatul alegerilor. Barr a arătat că departamentul său și Departamentul pentru Securitate Domestică a verificat aceste acuzații.

„Până acum nu am găsit nimic care să confirme acest lucru", a arătat Barr.

La scurt timp după afirmațiile sale, echipa de avocați ai lui Trump a emis un comunicat prin care susține că nu a fost „niciun simulacru" de anchetă din partea Departamentului de Justiție în privința fraudelor la vot.

Echipa de avocați ai lui Trump a înaintat numeroase cereri în instanță în statele cheie, dar a suferit numeroase înfrângeri și respinge pe motiv de lipsă de probe.

XS
SM
MD
LG