Linkuri accesibilitate

Procurorul general Augustin Lazăr a decis: Dosarul Tel Drum rămâne la DNA,  Secția Specială nu-l poate lua


Romania - Procurorul general Augustin Lazăr

Ordonanța procurorului general stabilește competența soluționării acestui dosar în sarcina DNA și nu a Secției Speciale. Șefa acesteia, Adina Florea a încercat de trei ori până acum să ia dosarul în care este urmărit penal Liviu Dragnea de la DNA sub pretextul că în dosar ar fi cercetați și magistrați.

Comunicatul Parchetului general spune însă că denunțurile împotriva magistraților sunt ”anonime” și nu au nicio legătură cu dosarul Tel Drum.

Potrivit Codului de procedură penală denunțurile trebuie semnate, deci cele anonime sunt ilegale.

Comunicat de presă al Parchetului general: ”Prin ordonanța nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 și alin. 4 din Codul de procedură penală, art 881 alin 5 din Legea nr. 304/2004 și art. 1 alin. 31 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenței de soluționare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.

In cazul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legatură cu favorizarea Tel Drum în privința acordării de contracte.

Stire in curs de actualizare

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG