Linkuri accesibilitate

„Măsura 3” se reia. Ministrul Năsui schimbă criteriile după sesiunea controversată din ianuarie


Ministrul Năsui a dorit încă de acum o lună se reia programul de granturi

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a declarat, într-un interviu acordat Economedia, că Programul „Măsura 3” privind granturilor de până în 200.000 de euro acordate firmelor afectate de pandemie va fi reluat.

Decizia a fost luată în urma suspiciunilor de ilegalități care ar fi fost comise în timpul sesiunii din luna ianuarie.

Europa Libera a dezvăluit cum mai multe societăți au știut atunci ce procente de cofinanțare să scrie pentru a primi granturile nerambursabile. O anchetă DNA referitor la acest aspect este în lucru.

În momentul acesta discutăm în coaliție reluarea acestei M3, să fie făcută pe baze corecte, fără proiecte imobiliare”, a declarat Claudiu Năsui pentru Economedia. Acesta a mai precizat că vor fi schimbate și criteriile de departajare „subiective”. Un exemplu este cel privind nivelul cofinanțării, care va fi înlocuit.

Firmele care au aplicat în sesiunea anterioară vor trebui să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții. Ministrul vrea însă să nu mai existe posibilitatea solicitării de bani pentru imobiliare.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunțat luna trecută că Ministerul Economiei a depus plângerea penală după eșecul sesiunii din ianuarie. În documentele primite de procurori se precizează că 1.100 de firme au depus aplicații suspecte, cu 48 de ore înainte de finalizarea proiectului.

Toate cele 1.100 de firme au știut ce numere să completeze în aplicație ca să primească banii statului, dar să aibă și cel mai mic procent posibil de finanțare proprie în proiecte.

Cererile pentru granturi în din Regiunea Nord-Vest au atras cele mai mari suspiciuni de corupție, așa cum reiese din datele care au ajuns la procurori în urma plângerii penale făcute de Ministerul Economiei.

  • 16x9 Image

    Marian Păvălașc

    A intrat în echipa Europa Liberă în ianuarie 2021. Este un jurnalist freelancer care își propune să publice știri importante, dar și reportaje, investigații. A intrat în presă în primii ani ai studenției, în urmă cu 15 de ani, atunci când a început să scrie pentru un cotidian din Galați. 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG