Linkuri accesibilitate

Promisiunile lui Ponta: Deschiderea școlilor și testarea tuturor românilor


Romania, Calin Popescu Tariceanu și Victor Ponta
Romania, Calin Popescu Tariceanu și Victor Ponta

Pro România și ALDE au organizat un congres pentru aprobarea fuziunii, moment în care Victor Ponta a prezentat promisiunile cu care merge în campania electorală pentru parlamentare.

Venit minim de criză, scutiri de taxe şi impozite pentru companiile care rămân în activitate şi păstrează angajaţii, deschiderea şcolilor şi testarea în vederea depistării COVID-19 pentru „absolut toţi” românii, sunt câteva din promisiunile cu care Pro România vrea să atragă voturile românilor.

„Cei ca mine, care au copii de vârste diferite vă spun aşa: cei mai mici stau acasă, pe tabletă sau pe telefon, cel mai mare cum să-l ţin în casă? Dacă nu se duce la şcoală la 16, la 17 ani, cum să-l ţii în casă, că e ca o fiară turbată după o săptămână şi atunci ne supărăm că se întâlnesc cu prietenii şi că îşi dau COVID”, a afirmat Victor Ponta, citat de news.ro.

La Congresul în care a fost validată fuziunea Pro România cu ALDE, Victor Ponta a afirmat că prima promisiune este instituirea unui venit minim de criză astfel încât niciun român care câştigă sub 2000 de RON să nu moară de foame”. A doua promisiune este cea de sprijin economic de criză pentru firmele româneşti.

„Nu le luăm taxe, îi scutim de impozite şi de toate dările, cu o singură condiţie: să rămână în activitate şi să ţină numărul de angajaţi, pentru că dacă firmele româneşti încep să dea afară oamenii, va fi o criză socială economică pe care o scăpăm de sub control”, a afirmat Ponta.

A treia promisiune este testarea „pentru absolut toţi românii”, decontarea tuturor testelor, oriunde ar fi acestea făcute, dar şi a medicamentelor pentru COVID-19.

Reamintim că, în urmă cu o lună, Pro România și ALDE au decis joi să fuzioneaze, formând partidul Pro România Social Liberal.

Membrii ALDE în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu au demisionat din partid pentru a putea candida pe listele Pro România pentru că, potrivit calendarului electoral pentru alegerile parlamentare, cele două partide nu au mai putut forma alianțe, pentru că a expirat termenul de înregistrare a alianțelor la Biroul Electoral Central, iar o candidatură în alianță ar mări pragul electoral.

ALDE a obținut la alegerile locale sub 3%, pragul pentru intrarea în parlament fiind de 5%. A fost al doilea scrutin sub pragul electoral pentru ALDE, după eșecul de la europarlamentare din mai 2019.

Tăriceanu va deschide lista de la Senat la București, în timp ce Victor Ponta este primul la Camera Deputaților.

XS
SM
MD
LG