Linkuri accesibilitate

Fondul cinematografic va primi 4% din banii colectați de la operatorii de jocuri de noroc


Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea de modificare a ordonanței care reglementează funcționarea cinematografiei.

Prin această lege, care modifică articolul 13 din ordonanța 39/2005 privind cinematografia, 4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc vor fi direcționați spre Fondul cinematografic, față de 2% cât era până acum.

„4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc va fi direcţionat anual către Fondul cinematografic pentru încurajarea şi susţinerea industriei cinematografice. Suma se virează Fondului cinematografic de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent şi nu se supune regularizării conform prevederilor articolului 66 alineatul (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare", prevede legea.

Urmează ca Ministerul Finanțelor să elaboreze și normele de aplicare, în 10 zile de la intrarea în vigoare a prevederilor legii.

Citește și:

XS
SM
MD
LG