Linkuri accesibilitate

Propunerile lui Predoiu: Gabriela Scutea, selectată pentru funcția de procuror general, Crin Bologa la DNA și Giorgiana Hosu la DIICOT


Gabriela Scutea, propusă procuror general al României, în timpul protestelor magistraților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:55 0:00

Gabriela Scutea, propusă procuror general al României, în timpul protestelor magistraților

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat marți propunerile pe care le va înainta CSM pentru funcțiile de conducere din marile parchete.

Astfel, Gabriela Scutea este propus pentru conducerea Parchetului General, Crin Bologa ar putea prelua șefia DNA și Giorgiana Hosu este propusă pentru funcția de procuror șef al DIICOT.

Cătălin Predoiu a spus că cei trei au avut cele mai bune proiecte de management și s-au prezentat cel mai bine la interviurile organizate săptămâna trecută.

Predoiu le-a transmit și un mesaj cu privire la așteptările Ministerului Justiției de la noile conduceri ale parchetelor, în cazul în care vor fi numiți: "organizați și mobilizați procurorii".

„M-am ferit de experimente”, a declarat Cătălin Predoiu.

Despre Gabriela Scutea, ministrul a spus că a avut „cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional”.

„Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute”, a spus Predoiu, adăugând că Scutea a prezentat „cunoaștere, viziune, forță și substanță profesională”.

„Cunoaște bine MCV și este foarte bine cunoscută la Bruxelles”, a mai spus ministru despre Gabriela Scutea.

Atuurile lui Crin Bologa le-au reprezentat cunoașterea DNA, pentru că a lucrat în DNA și nu a avut legături „cu pasivele DNA”, prestația la interviu, despre care Predoiu a spus că „a fost impresionantă”.

„Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic”, a mai spus ministrul.

Despre Giorgiana Hosu, ministrul a spus că a avut „un proiect comprehensiv”. „Prestația a fost echilibrată”, a spus Predoiu.

Ministrul Justiției va transmite propunerile, miercuri, 22 ianuarie, Secției pentru procurori a CSM pentru a fi avizate. Preşedintele Klaus Iohannis, care va numi în funcție procurorii șefi, poate respinge o singură dată o nominalizare.

Gabriela Scutea este procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov și s-a raliat protestului magistraților față de modificările la legile justiției, care au avut loc în 2019.

Gabriela Scutea, propusă procuror general al României, în timpul protestelor magistraților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:55 0:00

Scutea era secretar de stat la ministerul Justiţiei când a fost emisă OUG 13 în timp ce ministru al Justiţiei era Florin Iordache. Ea a avut un rol decisiv când a aprobat textul ordonanţei care prevedea menţiunea că aceasta intră în vigoare în 10 zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial. Răgazul de 10 zile a fost decisiv în desfăşurarea ulterioară a evenimentelor politice de acum trei ani.

În ceea ce priveşte Secţia Specială de anchetare a magistraţilor, Scutea a insistat la revenirea la vechea formulă, dosarele ce privesc magistraţi şi preluate de la DNA să se întoarcă la DNA, la fel în cazul dosarelor preluate de SIIJ de la DIICOT.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG