Linkuri accesibilitate

Proteina care trebuie consumată pentru sănătatea inimii. Reduce inflamațiile din corp și nivelul colesterolului


Proteina care trebuie consumată pentru sănătatea inimii.
Proteina care trebuie consumată pentru sănătatea inimii.

Bolile de inimă sunt prima cauză de deces în Statele Unite ale Americii. Primii trei factori de risc pentru bolile de inimă sunt colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și fumatul, relatează Știrile ProTV.

Schimbările în alimentație și stilul de viață pot reduce semnificativ riscul de boli de inimă. AHA (American Heart Association) recomandă atât modelul de dietă mediteraneană, cât și dieta DASH (prescurtarea de la Dietary Approaches to Stop Hypertension) pentru reducerea riscului de boli de inimă.

Ambele modele de alimentație sănătoasă pun accentul pe multe fructe, legume, cereale integrale, fasole și nuci, evitând în același timp alimentele bogate în grăsimi saturate. În plus față de dietă, practicarea unei activități fizice regulate și renunțarea la fumat reduc semnificativ riscul de boli de inimă.

Când vine vorba de cea mai bună proteină pentru sănătatea inimii, experții indică în unanimitate carnea de pește.

„O dietă pesco-mediteraneană este una dintre cele mai bune diete sănătoase pentru inimă pe care o poate adopta cineva, iar aceasta include proteine din surse de fructe de mare care sunt bogate în acizi grași omega-3 și sărace în grăsimi saturate”, spune Mary Greene, M.D., cardiolog la Manhattan Cardiology din New York City.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG