Linkuri accesibilitate

Protest al medicilor în fața Guvernului privind condițiile de lucru


Protest al medicilor față de condițiile de muncă

Mai multe cadre medicale, îmbrăcate în combinezoane, protestează, miercuri dimineața, în fața Guvernului, nemulțumiți de programul de lucru și de condițiile în care sunt nevoiți să muncească.

Medicii acuză că sunt prost plătiți pentru munca pe care o prestează.

Protestul lor în echipamente medicale speciale de protecție în fața pandemiei de coronavirus a fost criticată de către secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.

„Echipamentele au fost permanent suplimentate și în zonele unde e indicată folosirea lor există. Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente și în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcați în echipamente pe stradă. Nici asta nu e o atitudine firească. Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituțiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm. Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, imagini cu pacienți, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. E o risipă de echipamente", a declarat Horațiu Moldovan, pentru Digi24.

El a mai spus că Ministerul Sănătății a acordat indemnizațiile tuturor cadrelor medicale, în funcție de solicitarea managerilor spitalelor.

Acțiunea de protest este organizată de federația sindicală Sanitas. Printre cerințe se numără diminuarea timpului de lucru la ATI din cauza condiţiilor speciale şi banii în plus promişi de Guvern pentru persoanele care lucrează cu bolnavii de Covid-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG