Linkuri accesibilitate

Protest anti-guvernamental organizat de partidul AUR în București


Mii de simpatizanți AUR au participat sâmbătă la un protest care a avut loc în București.
Mii de simpatizanți AUR au participat sâmbătă la un protest care a avut loc în București.

Un miting organizat de către partidul naționalist Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a avut loc sâmbătă, 6 mai, în centrul Bucureștiului.

Manifestația a început în jurul orei 16.00, când în fața Palatului Parlamentului din Capitală s-au adunat mai mulți simpatizanți ai AUR.

Aceștia au fluturat steaguri cu drapelul României, dar și pancarte cu mesaje împotriva partidelor de la guvernământ PSD și PNL.

Potrivit G4Media, care a relatat de la fața locului, la protest s-au alăturat simpatizanți ai AUR din mai multe județe ale țării.

Mesaje precum „Nu ne vindem țara” sau „Copiii sunt bogăția României” au fost scrise pe pancartele pe care protestatarii le-au purtat.

De la o boxă amplasată de organizatori a răsunat, de asemenea, o melodie cu versuri naționaliste.

Protestul, în direct pe Facebook

Liderul AUR, George Simion, a transmis în direct, pe Facebook, din timpul evenimentului.

El spus că la eveniment au participat „foarte, foarte mulți” oameni și a cerut demisia guvernului.

Liderul AUR, George Simion, a transmis în direct pe Facebook protestul organizat pe 6 mai în București
Liderul AUR, George Simion, a transmis în direct pe Facebook protestul organizat pe 6 mai în București

„Acest guvern trebuie să plece. Acest guvern care vrea să cedeze bogățiile Românie, care vrea cedeze copiii României trebuie să plece. E timpul să dăm jos… Jos cu ei!”, a spus Simion, în timp ce flutura pumnul.

În timpul evenimentului, AUR a postat pe Facebook un mesaj în care a descris manifestația:

„Am ieșit în stradă pentru copiii României, pentru păduri, pentru companiile care încă sunt ale statului român, dar și pentru toate celelalte resurse pe care vor să ni le fure.”

Pagina de Facebook a partidului a transmis, de altfel, manifestația în direct.

Cei care a participat la protest au mărșăluit de la Palatul Parlamentului înspre Piața Unirii și a Universității. Pe drum, au scandat „ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

Forțele de ordine au estimat pentru reporterii G4Media că la protest ar fi participat în jur de 10.000 de persoane. Zeci de jandarmi au fost plasați în fața sediului Guvernului.

Pe lângă simpatizanții de partid care au ajuns la București cu autocarele, protestul AUR a fost promovat în ultimele zile intensiv pe rețelele sociale, dar și prin fluturașe care au fost împărțite prin București.

De altfel, George Simion a spus în timpul manifestației că, „fără rețelele sociale am fi fost arestați de mult”, subliniind importanța rețelelor pentru propagarea mesajelor partidului.

AUR este cotat în mai multe sondaje de opinie ca al treilea partid din România în ceea ce privește intenția de vot.

Partidul s-a remarcat în trecut pentru mesajele naționaliste pe care le-a promovat, unii politicieni și lideri de opinie din România acuzând formațiunea că promovează interesele Moscovei în România.

George Simion a negat de fiecare dată aceste acuzații.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG