Linkuri accesibilitate

Peste 60.000 de georgieni au cerut în stradă aderarea la UE

Marșul din centrul capitalei georgiene a fost organizat de mai multe organizaţii neguvernamentale, care au făcut apel la oameni să iasă în stradă cu scopul de a „demonstra angajamentul poporului georgian faţă de alegerea sa europeană şi faţă de valorile occidentale”.

Demonstrația de la Tbilisi vine după ce, vinerea trecută, Comisia Europeană a stabilit că pentru aderarea la UE Georgia trebuie să efectueze mai întâi reforme - mai ales politice.

Comisia Europeană a dat un aviz pozitiv Ucrainei şi Republicii Moldova.

Georgienii au vrut să transmită un semnal puternic la Bruxelles, în contextul în care liderii europeni urmează să discute săptămâna aceasta dacă acordă sau nu statutul oficial de stat candidat Georgiei.


16x9 Image

Andreea Ofițeru

Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

XS
SM
MD
LG