Linkuri accesibilitate

Proteste anti-Putin în toată Rusia. Autoritățile îi arestează pe susținătorii lui Alexei Navalnîi

Susținătorii lui Alexei Navalnîi au anunțat proteste pe întreg teritoriul Rusiei, fiind a doua săptămână de proteste masive în toată țara pentru eliberarea celui mai dur critic al președintelui Vladimir Putin.

Autoritățile de la Moscova au pregătit un nou set de măsuri dure pentru a opri protestele anti-Putin și în favoarea lui Alexei Navalnîi. Poliția a anunțat că îi va aresta pe cei care vor ieși în stradă, la fel cum au făcut săptămâna trecută când au arestat aproape 4.000 de persoane.

Stațiile de metrou din capitala Rusiei sunt închise, iar protestatarii sunt amenințați cu arestarea. Deplasarea pietonilor în zona unde sunt anunțate protestele a fost interzisă.

Sunt anunțate mișcări de protest în aproape 80 de orașe, primele care au început fiind cele din Siberia și estul extrem, deși temperaturile sunt scăzute. Protestarii au scandat pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi și împotriva președintelui rus.

După ce tentativa de ucidere a lui Alexei Navalnîi a eșuat, iar criticul lui Vladimir Putin s-a întors în Rusia, acesta a fost reținut pe 17 ianuarie și ulterior arestat. A fost arestată și soția lui Navalnîi, dar și alți apropiați ai acestuia.

12:10 31.1.2021

Numărul celor ridicați de forțele de ordine din Rusia a depășit 2.000 de persoane.

Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a fost reținută de forțele de ordine, considerându-se că participă la un protest neautorizat la Moscova, potrivit Reuters. Ea a fost reținută și la protestele de săptămâna trecută.

Peste 300 de persoane au fost deja reținute la mitingul de la Moscova, potrivit grupului independent OVD-info.

Numărul celor arestați în 40 de orașe a ajuns la 1000 de persoane, informează grupul independent OVD-info.

Sute de manifestanți s-au strâns într-un lanț uman la Vladivostok, după ce autoritățile le-au interzis accesul în centrul orașului. Prostestatarii au scandat „Putin este un hoț” și „Rusia mea este în închisoare”. Demonstrațiile s-au încheiat la Vladivostok după aproximativ două ore.

În Extremul Orient şi în Siberia, au avut loc adunări în mai multe oraşe, precum Omsk, Vladivostok, Habarosvk, Novosibirsk şi Tomsk.

În Moscova, autoritățile au închis centrul orașului pentru a bloca protestele de astăzi din Capitala Rusiei.

10:11 31.1.2021

Alexei Navalnîi a prezentat pe conturile sale de socializare mai multe surse de unde se pot afla informații despre ce se întâmplă în Rusia.

Au fost arestate aproape 450 de persoane în estul Rusiei, informează Reuters. Poliția a intervenit în forță împotriva manifestanților.

Apropiații lui Alexei Navalnîi susțin că numărul celor reținuți este de 519.

Numărul celor arestați crește de la o oră la alta. Numărul acestora a crescut la peste 750.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG