Linkuri accesibilitate

Mii de fermieri protestează cu tractoare în centrul Parisului, nemulțumiți că nu mai pot folosi anumite pesticide


Fermierii francezi au venit în centrul Parisului cu tractoare agricole ca să protesteze față de restricțiile de mediu impuse de guvern față de folosirea unor pesticide care ar amenința producția agricolă.
Fermierii francezi au venit în centrul Parisului cu tractoare agricole ca să protesteze față de restricțiile de mediu impuse de guvern față de folosirea unor pesticide care ar amenința producția agricolă.

Fermierii francezi s-au adunat în sudul Parisului, pentru a pleca în marș spre Ministerului Agriculturii. Potrivit presei franceze, la protest participă aproape 500 de tractoare și 2.000 de fermieri.

Agricultorii protestează împotriva restricțiilor privind pesticidele și a altor reglementări de mediu despre care spun că amenință producția agricolă a Franței.

Acțiunea vine în urma unei hotărâri judecătorești a Uniunii Europene de luna trecută care a anulat permisiunea dată cultivatorilor de sfeclă de zahăr de a folosi un pesticid interzis.

„Aceste interdicții repetate și inacțiunea guvernului de a sprijini multe sectoare condamnă producția agricolă”, au transmis cel mai mare sindicat agricol din Franța, FNSEA, sindicatul sfeclei de zahăr CGB și grupul de tineri fermieri JA, potrivit Reuters.

Fermierii avertizează că importurile care nu sunt supuse unor restricții similare privind pesticidele vor amenința locurile de muncă din Franța.

De cealaltă parte, activiștii de mediu spun că reziduurile de pesticide provoacă daune solului și faunei sălbatice.

Tractoarele, dintre care unele purtau pancarte pe care scriau „Macron lichidează agricultura” și „salvați-vă fermierul”, trebuiau să își încheie procesiunea în fața monumentului Invalides, lângă ministerul agriculturii din Franța.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG