Linkuri accesibilitate

Săptămâni întregi de proteste violente în Franța din cauza majorării vârstei de pensionare


Săptămâni întregi de proteste violente în Franța din cauza majorării vârstei de pensionare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:04 0:00

Franța este blocată de proteste de câteva săptămâni din cauza legii pensiilor la care președintele Macron nu renunță. Printre cele mai dure incidente este incendierea primăriei din Bordeaux.

Protestatarii supărați pe președintele Emmanuel Macron și pe planul său de a crește vârsta de pensionare au blocat accesul la un terminal de aeroport, s-au așezat pe șinele de tren, s-au bătut cu poliția și au aruncat cu proiectile într-o secție de poliție.

Poliția a lansat gaze lacrimogene asupra protestatarilor din Nantes, oraș din vestul Franței.

În Rennes, jandarmii au folosit tunuri cu apă, arată imaginile transmise de BFM TV.

Iar primăria din Bordeaux a fost incendiată. Nu a fost clar cine a fost responsabil pentru incendiu, care a fost stins rapid de pompieri, conform BBC.

Tot în vest, la Lorient, ziarul Ouest-France scrie că proiectilele au declanșat un incendiu scurt în curtea unei secții de poliție.

Aeroportul Roissy-Charles De Gaulle din afara Parisului a fost atacat de muncitori.

Lângă Toulouse, în sud-vest, grămezi de moloz care ardeau au blocat traficul pe o autostradă și au trimis vălătuci de fum gros spre cer.

„Există multă furie, o situație explozivă”, a declarat liderul sindicatului CGT, Philippe Martinez, la începutul unui miting de la Paris.

Liderii sindicali au cerut calm, dar sunt foarte supărați pe ceea ce au numit comentariile „provocatoare” ale lui Macron.

După săptămâni de tăcere, Macron a spus într-un interviu televizat că va rămâne ferm și că legea va intra în vigoare până la sfârșitul anului.

XS
SM
MD
LG