Linkuri accesibilitate

Proteste violente la Paris.Peste 200 de persoane au fost reținute de 1 Mai


Gesturi ale protestatarilor care au fost nevoiți să se confrunte cu gaze lacrimogene la Paris de 1 Mai.
Gesturi ale protestatarilor care au fost nevoiți să se confrunte cu gaze lacrimogene la Paris de 1 Mai.

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, care au ieșit pe străzile Parisului de 1 Mai. În total, la nivel național au ieșit în stradă mai mult de 150.000 de oameni, dar numai în capitală au avut loc ciocniri violente cu forțele de ordine

Cel puţin 200 de persoane au fost reţinute şi peste 12.500 au fost percheziţionate la Paris, în urma protestelor organizate miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, potrivit Poliţiei pariziene, citată de AFP.

Potrivit estimărilor mai multor posturi de televiziune din Franţa, 40.000 de persoane au participat la protestul din Paris, însă Ministerul francez de Interne a anunţat că numărul protestatarilor este de numai 16.000. Ministerul a mai anunţat că 151.000 de persoane au participat la proteste la nivel naţional.

Protestele au fost organizate de sindicatele franceze si potrivit agentiilor internaționale de presa, participarea a fost de cîteva mii de persoane. Unii protestatari purtau faimoasele veste galbene și au ripostat cu proiectile la acțiunile poliției.

Protestele vestelor galbene au început în noiembrie anul trecut, împotriva scumpirii carburanților și ulterior au devenit violente, împotriva politicii președintelui Emmanuel Macron și a guvernului său. Ieri, poliția franceză a avertizat că se așteaptă ca la protestele de 1 mai să ia parte și grupuri anarhiste de extremă stînga, printre care, așa numitul Bloc Negru, și că protestele ar putea degenera în violențe de stradă.

XS
SM
MD
LG