Linkuri accesibilitate

Protestele de la Berlin față de restricțiile impuse de coronavirus s-au soldat cu 18 polițiști răniți


Aproximativ 20.000 de oameni au protestat la Berlin față de restricțiile impuse de autorități pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus. Protestele au avut loc în ziua în care Germania a înregistrat 955 de noi cazuri de Covid 19.

Protestele de la Berlin față de restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului au degenerat în ciocniri violente între Poliție și manifestanți.

Poliția germană a anunțat, îân această dimineață, că 18 polițiști au fost răniţi după ce au încercat să disperseze protestul organizat sâmbătă la Berlin, iar trei poliţişti au fost internaţi.

Poliţia i-a obligat să coboare de pe scenă pe organizatorii evenimentului la care au participat aproximativ 20.000 de persoane pe motiv că nu au reuşit să asigure respectarea măsurilor de siguranţă.

Protestele au urmat după un discurs al lui Michael Ballweg, un antreprenor și un aspirant politic care a organizat mitinguri similare la Stuttgart și care promovează teorii conspiraționiste.

Protestatarii nu au purtat măști, împotriva cărora au scandat lozinci, și nici nu au respectat distanța socială.

În ultima săptămână, și în Germania a crescut numărul cazurilor noi depistate de autoritățile sanitare, ajungându-se la 955 de infestări/zi.

Ultima oară când a fost înregistrat un număr similar de infectări a fost în data de 9 mai. Deși pandemia a fost adusă sub control în Germania la începutul verii, guvernul federal a avertizat cu privire la noile focare care au început să apară în ultimele săptămâni.

Institutul Robert Koch spune că printre motivele pentru care numărul de cazuri noi a început să crească din nou se numără relaxarea oamenilor în ce privește respectarea regulilor de distanțare și igienă, precum și intrarea în țară a mai multor călători care ar fi putut să aducă boala.

„Cifra de 955 de cazuri noi este alarmantă. Mai ales în condițiile în care nu e vorba de focare mari ci de mici grupuri de infectați”, a declarat ministrul german al economiei, Peter Altmaier, într-o postare pe Twitter.

XS
SM
MD
LG