Linkuri accesibilitate

PSD încearcă să-și mențină controlul asupra marilor companii


Președintele PSD dă indirect girul pentru acest proiect de lege

Șerban Nicolae, Titus Corlățean și alți 12 parlamentari PSD din ”aripa dură” a partidului au inițiat un proiect de lege care interzice timp de doi ani orice vânzare de acțiuni sau privatizare totală a firmelor de stat și blochează și eventualele negocieri începute deja, potrivit G4media.ro, care are și proiectul de lege.

Proiectul a fost votat deja de Senat în 19 mai și a intrat în linie dreaptă în Camera Deputaților, unde trebuie să primească raport de la Comisia economică.

Dacă va fi adoptat, proiectul va face imposibilă atragerea de capital privat la companiile de stat, multe dintre ele căpușate timp de aproape șapte ani de clientela PSD-ALDE, partidele care au guvernat în această perioadă.

Parlamentarii PSD care au depus proiectului își justifică inițiativa legislativă printr-o presupusă nevoie de protejare a intereselor naționale în economie. Inițiatorii nu explică însă de ce privatizarea unor companii care înregistrează anual pierderi sau profituri foarte mici în comparație cu cifra de afaceri sau cota de piață ar însemna o afectarea a intereselor naționale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG