Linkuri accesibilitate

PSD și-a amintit de Legea Vaccinării și afirmă că ar trebui să fie obligatorie


Ce s-a întâmplat cu Legea Vaccinării?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00

VIDEO Ce s-a întâmplat cu Legea Vaccinării?

Dintre toate statele europene, România este țara cu ce mai mică rată de vaccinare, din cauza neglijenței populației, dar și a disfuncționalităților din sistemul sanitar, reiese dintr-o postare publicată, luni, pe contul de Facebook al PSD.

„Dintre toate statele europene, #România este țara cu ce mai mică rată de vaccinare.. Principalele cauze ale acestei rate scăzute sunt neprezentarea la vaccinare și disfuncționalitățile în furnizarea vaccinului”, se menționează în postarea citată de Mediafax.

Reprezentanții social-democraților sunt de părere că răspândirea extrem de rapidă a coronavirusului „ne arată cât de vulnerabili suntem în fața unei epidemii”.

„Poliomielita, rujeola, rubeola, tusea convulsivă, oreionul sau hepatita B sunt câteva dintre bolile infecțioase care pot declanșa oricând epidemii, dacă vaccinarea este oprită sau coboară sub nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății”, au scris aceștia pe Facebook.

În acest context, PSD face un apel către toate forțele politice, să susțină proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor.

Zeci de oameni protestează, luni, în fața Parlamentului României, în contextul în care în Comisia de Sănătate se dezbate legea care ar putea introduce vaccinarea obligatorie. Oamenii spun că fiecare are dreptul să decidă dacă acceptă sau nu vaccinul, iar un act medical nu poate fi impus.

Dacă legea dezbătută luni în Parlament va fi adoptată, un număr de opt vaccinuri ar urma să devină obligatorii în cazul copiilor din România.

„Eu nu mă voi vaccina, nici copilul nu vreau să mi-l vaccinez. Nu vreau să trebuiască să îmi iau copilul şi să fug cine ştie pe unde doar să nu îl supun la risc (...) Sunt foarte multe reacţii adverse, mi-am asumat o dată un vaccin, am avut reacţii adverse şi nu mai vreau”, spune o femeie care protestează în fața Parlamentului, într-o declarație acordată Mediafax.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 28.02.2020 este 19 520 din care 64 de decese. In perioada 24.02.2020 – 28.02.2020 au fost raportate inca 59 de cazuri nou confirmate in 7 judete, arată datele oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică.

XS
SM
MD
LG