Linkuri accesibilitate

PSD a cerut prefectului anularea mandatului de primar al lui Negoiță


Primarul sectorului 3, Robert Negoiță
Primarul sectorului 3, Robert Negoiță

Partidul Social Democrat l-a notificat vineri pe prefectul Capitalei, cerându-i să constate încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiță.

PSD s-a prevalat în solicitarea sa de Codul administrativ și de o postare a lui Robert Negoiță.

Invocând legea partidelor și Codul Administrativ, dar și postarea lui Robert Negoiță în care anunța joi că și-a înființat un partid, „București 2020”, în numele căruia va candida la localele din acest an, PSD îi explică prefectului că Negoiță nu poate fi membru în două partide. Numai că Robert Negoiță nu și-a dat încă demisia din PSD, situație în care nu poate pierde funcția de primar.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a lansat joi un nou partid, în numele căruia a spus că va candida la alegerile locale pentru un nou mandat, după ce a anunțat că părăsește PSD, acuzând că partidul a fost capturat de „căpușe care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute".

Robert Negoiță a fost partener al Gabrielei Firea în vara lui 2018, când, împreună, au criticat conducerea de la acea vreme a PSD, reprezentată de Liviu Dragnea. Ulterior, Negoiță a intrat într-un con de umbră în PSD.

Deși nu a numit-o, Robert Negoiță a lansat în conferința de presă de prezentare a formațiunii mai multe critici la adresa primarul general Gabriela Firea și la modul în care a fost condus Bucureștiul în administrația PSD.

„Ne propunem să venim cu o ofertă cât se poate de clară, de concretă. Show-urile ieftine, apelul la emoţie trebuie să rămână amintiri”, a spus Robert Negoiţă în conferința de lansare.

El nu s-a limitat la a vorbi despre Sectorul 3, unde cere un nou mandat de primar, ci s-a adresat tuturor bucureștenilor.

„ De aceea, face sens să creăm o nouă alternativă. Mi-am dat seama de cât de compicată este situația Bucureștiului, în care depindem de partide, de care, de cele mai multe ori este tratat la 'și alții'. Bucureștiul are nevoi speciale, a fost tratat de multe ori ca o Cenușăreasă.

Actualele partide politice sunt încremenite în trecut. Consider că astăzi ne asfixiem în trafic din cauza Guvernului și a Primăriei Generale. Nu s-a făcut nimic pe partea de infrastructură. Sunt sate care au centură ocolitoare, iar Bucureștiul nu, din cauza ticăloșeniei celor care au guvernat România. Noi încercăm să promovăm un altfel de a face administrație mai ales și mai puțină politică. Activitatea noastră trebuie să se concentreze 99% pe administrație, pe muncă. Avem nevoie și de politică, dar nu mai mult de 1%. ", a mai afirmat Robert Negoiță.

Obiectul pe termen lung al lui Robert Negoiță vizează chiar Bucureștiul, semn că o candidatură pe viitor la Primăria Generală nu este exclusă.

„Obiectivul nostru e de a maturiza electoratul din București. Haideți să nu mai așteptăm acea strategie a unora de a duce discuția în niște zone care nu ne ajută", a spus Negoiță.

Noua formațiune înființată de Robert Negoiță pentru a candida în alegerile locale se intitulează nou partid politic „Bucureşti 2020" și are ca deviză „1% politică, 99% muncă".

În momentul în care și-a anunțat plecarea din PSD, Robert Negoiță a lansat o serie de atacuri dure la adresa fostelor conduceri, dar și a celor care s-au menținut în conducerea actuala, vorbind de „epoca Dragnea - o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România", epoca Dăncilă - „o nouă rușine, fără precedent", și despre prezența „unor căpușe care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute".

Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.

Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda “Stăpânului”.

Aceste personaje au reușit, ulterior dispariției “jupânului” Dragnea, performanța istorică de a propune și susține un personaj ca Viorica Dăncilă ca reprezentant PSD în cursa pentru cea mai înaltă funcție publică din România, cea de președinte al țării. O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului.

După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste “căpușe” care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute.

Acești paraziți se știu foarte bine. Despre ei am vorbit și în trecut, dar, din nefericire, ei par că înving trecerea timpului și rămân să sugă sângele acestui partid, cred eu, până la moartea organismului gazdă…", spunea Robert Negoiță.

XS
SM
MD
LG