Linkuri accesibilitate

PSD Dâmbovița obține interzicerea sloganului „O Românie fără hoție” pentru că „instigă la ură și xenofobie"


Slogan USR-PLUS în campania pentru alegerile parlamentare.

UPDATE: Biroul Electoral Dâmbovița și-a motivat decizia de a interzice sloganul USR-PLUS prin faptul că are un „pronunțat caracter defăimător” și că transmite „indirect ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”.

„În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinie proprie asupra competitorilor electorali și asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceștia, ceea ce are un potențial serios de a influența modalitatea de exercitare a dreptului de vot și, implicit, rezultatul alegerilor”, se mai arată în motivarea deciziei.

CITEȘTE AICI MOTIVAREA BEC DÂMBOVIȚA

UPDATE: Biroul Electoral din Dâmbovița a admis sesizarea PSD.

„Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS. Alianța USR PLUS consideră în continuare că mesajul „O Românie fără hoție” nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție cât și în legislația penală”, a anunțat USR-PLUS, care a precizat că va contesta decizia la Biroul Electoral Central.

Organizația din Dâmbovița a PSD a depus o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție 16 Dâmbovița prin care solicită interzicerea folosirii de către USR-PLUS a sloganului „O Românie fără hoție” în campania pentru alegerile parlamentare.

Social-democrații acuză că prin folosirea sloganului pe afișe se „instigă la ură și xenofobie", iar „această alianță electorală (nr. USR-PLUS) folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali”.

Prin plângerea depusă, PSD Dâmbovița cere Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița „​să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și să constate incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015, mai precis: „​În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță”.

PSD Dâmbovița a depus plângere și pentru că USR PLUS „​a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul ”O Românie fără hoție”, pe care era inscripționată și sigla acestei alianțe electorale”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG