Linkuri accesibilitate

PSD depune moțiuni simple împotriva miniștrilor Sănătății, Muncii și Dezvoltării


Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat, sâmbătă, conform Mediafax, că social-democrații au decis să depună trei moțiuni simple, împotriva ministrului Sănătății, Victor Costache, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și a „ministrului grindă, de la Dezvoltare”, Ion Ștefan.

„În perioada următoare vom depune moțiuni simple, atât la Senat, cât și la Cameră, văm începe cu moțiuni împotriva ministrului Sănătății, Muncii și a ministrului grindă, de la Dezvoltare”, a spus Alfred Simonis.

Întrebat despre motivele care stau la baza acestor moțiuni simple, Simonis a zis că „există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate”.

„Evident, la Ministerul Sănătății, acest ministru trebuie demis sau să își dea demisia, pentru că există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate și nu ne permitem ca într-o țară unde nu toți oamenii își permit un tratament în sistemul privat să existe un sistem care nu va avea fonduri suficiente pentru sistemul public și să se aloce din ce în ce mai mulți bani la sistemul privat, sistem care îl plătește pe ministrul Sănătății cu sume importante”, a argumentat el.

Fostul minsitru al Sănătății Florian Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naționale de sănătate și suplimentarea bugetului, astfel liberalii vor demonstra că ordonanța aflată în dezbatere publică referitoare la spitalele private „nu e o altă afacere PNL”.

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici

XS
SM
MD
LG