Linkuri accesibilitate

PSD Ilfov, dizolvată. Cazanciuc: Organizația a ajuns foarte mică


Președintele interimar al PSD și Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc
Președintele interimar al PSD și Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc

Organizația PSD Ilfov a fost dizolvată după ce în presă au apărut dezvăluiri privind legătura liderilor săi cu lumea interlopă. Oficial, motivul dizolvării este dat de faptul că a ajuns o organizație foarte mică, după cum a spus președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

„PSD Ilfov, din păcate, a ajuns o organizaţie foarte mică, mult mai mică decât a fost de-a lungul timpului, mult mai mică decât are potenţial judeţul Ilfov pentru PSD şi atunci probabil este singura soluţie pentru a revitaliza organizaţia de Ilfov. (...) Nu aş vrea să intru într-o speculaţie de legături sau nu cu lumea interlopă, cert este că organizaţia nu performează, despre asta este vorba, şi atunci când nu ai performanţă, probabil ceva în interior nu funcţionează cum trebuie - o dată, de două ori, de trei ori -, pentru că nu este prima dată când în ultimul timp organizaţia de Ilfov nu are, din păcate, rezultate pentru noi", a spus Cazanciuc înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți seara, că propune dizolvarea PSD Ilfov în ședința Comitetului Executiv Național al partidului programată joi, ca urmare a acuzațiilor că organizația ar fi controlată de persoane din lumea interlopă.

„Voi propune în CEx de săptămâna aceasta dizolvarea acestei organizații, chiar dacă suntem în prag de alegeri. Sunt ferm convins că avem capacitatea de a face o echipă rapid acolo să fim pregătiți și la Ilfov de alegeri. Este inadmisibil așa ceva. Am aflat și eu din presă. Nu am crezut așa ceva. Am avut o discuție cu președintele organizației acum aproximativ o lună de zile. I-am spus că în echipa dânsului există o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă și chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcția de secretar executiv”, a spus Ciolacu, într-o emisiune la TVR, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a arătat că a mai avut discuții în ultima perioadă cu președintele filialei.

„Am avut o discuție cu președintele organizației acum aproximativ o lună. I-am spus că în echipa dânsului este o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă și chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcția de secretar executiv", a mai arătat Marcel Ciolacu.

Decizia vine după ce Rise Project a publicat o anchetă în care arată implicarea clanului Sportivilor în PSD Ilfov. În investigația sunt prezentate o serie de probe precum tar fi mărturia unui primar PSD sau o înregistrare audio. Imixtiunea interlopă ar avea ca scop atât controlul zonei, cât și afaceri imobiliare de milioane de euro.

A sosit momentul pentru clarificări: este adevărat! – PSD astăzi este condus în Ilfov de clanurile interlope ale Capitalei. Din disperarea de a nu pierde puterea din mână, oamenii politici din Partidul Social Democrat au acceptat pentru început interlopii în viața politică, oferindu-le susținere în funcții înalte, iar astăzi nu-i mai poți deosebi unii de alții, interlopii devenind oameni politici și oamenii politici devenind interlopi”, spune primarul PSD din Popești-Leordeni, Petre Iacob într-o postare pe Facebook.

XS
SM
MD
LG